Бременната Мария: Директорът на училището в Бяла ми би шамари и ме ритна

Огромен скандал избухна в ОУ „Паисий Хилендарски” в град Бяла, Варненска област. Бременната Мария Стоянова твърди, че тя и майка й са бити от директора на школото, а самият директор пък казва, че той е ударен от Мария.

Ето трите гледни точки, които Нова Тв предостави.

Мария Стоянова:

„Всичко е станало заради телефона на сестра ми. Тя се върна разплакана и разтревожена у нас, и майка ми отиде в училище, за да разбере какво е станало. Директорът е ударил майка ми, после аз отидох в училището да говоря с директора. Тръгнах да говоря с него, попитах го защо майка ми и сестра ми се връщат разревани. Той започна да ме дърпа и да ме извежда навън, после почна да ми бие шамари и ме ритна. И аз го обиждах, и го нареждах, след като започнаха да ме удря. Аз обаче не съм удряла директора, аз само го дърпах. Казах чу, че съм в петия месец бременна, но той не се спря. Накрая излезе сестра ми и си тръгнахме. Изкарах си медицинско, подадох жалба в полицията и ще заведем съдебен иск. Така ли учим децата, това ли са нашите учители.”

Дилян Дончев, директор на ОУ „Паисий Хилендарски”:

„Учителка е видяла, как сестра й си играе с телефона в час по математика. След като й направила няколко забележки, че си играе с телефона и пречи на останалите, я помолила да напусна стаята. Момичето е отказало. Това е поводът. Буквално след 20-30 минути пристига въпросното лице, което както разбрах, тъврди че е бито от мен. Влиза в училище, много агресивна, насочва се към мен, започва да обижда, да сипе хули срещу учителите и училището, че са некадърни и не учат на нищо децата. И доколкото успях да чуя, има специало отношение към сестра й. Дали съм удрял? Тя ме удари, Няма да коментирам, понеже е подала жалба, аз също съм подал жалба и съм дал показания. Това всичко стана пред очите не персонала. Ако се стигне до съд, подробностите ще бъдат изяснени.”

Златка Стоянова, майка на Мария:

„Директорът ме удари, а не го задържаха. Ако аз ударя някой, ще ме задържат. Обадих се в Министерството на образованието, но не ми обърнаха внимание.”