Първи СНИМКИ и ВИДЕО от Фредония, където полицай Скривън застреля племенника на Гала

Георги (Джордж) Пенев – племенникът на тв водещата Гала, е бил убит от полицай в селo Фредония в щата Ню Йорк. То е популярно с това, че в него се намира щатският университет на Ню Йорк и е притегателно място за много млади хора.

Полицейският началник Брадли Майърс обяви пред местни медии името на служителя, убил Пенев – Нейтън Скривън. Той влязъл в къща на ул. „Либърти“, където мъжът го атакувал.

Скривън излязъл навън, но агресивният мъж продължавал да размахва нож срещу него. Тогава полицаят стрелял по него. Съседите чули два изстрела.

Скривън е служител с 15 години стаж. На униформата му е била монтирана камера.

„Мисля, че лицето се е било заключило в банята и състоянието му било  неясно. Служителят излязъл от къщата на улицата, но не му бил оставен друг избор, освен да стреля по нападателя“, обясни Майерс. Униформеният не е пострадал. Името на жертвата не се съобщава.

„Тези неща никога не са лесни, трудно е и е голямо нещастие, че денят трябваше да завърши по този начин“, казва още полицейският началник. Скривън бил повикан в къщата по сигнал. В момента той е в служебен отпуск.

Адвокатът на полицейския участък съобщи, че е нож е бил взет като доказателство от мястото на инцидента. Такъв случай в селото не е имало повече от 10 години. Последният път, когато полицай е трябвало да стреля, е бил преди 15 години.