Сръбската звезда Шабан Шаулич разкри как са се опитали да го убият

Шабан Шаулич е легендарен сръбски изпълнител, който на 21 декември ще изнесе пореден концерт за българската общност. В зала „Арена Армеец“ ще прозвучат едни от най-обичаните му хитове през годините, които са оставили траен отпечатък сред българските му почитатели. Пред репортер на „ШОУ“ той разкри част от изненадите за предстоящия мегаконцерт, както и няколко лични истории.

 

– Какво могат да очакват българските ви фенове на предстоящия концерт на 21 декември в “Арена Армеец”?

– Очаквам на концерта всички да дойдат с желание за забавление. Тогава при всички случаи ще се получи един хубав концерт. Аз ще се постарая да им дам една незабравима емоция. Винаги на своите концерти давам максимума от себе си. С българската публика се обичаме взаимно. Имам доста приятели в България, включително и колеги – Азис, Софи Маринова, Юлия Бикова и т.н.

– Ще има ли гост-изпълнители на сцената?

– Има, има. Но имена няма да разкрия, това ще бъде тайна до последния момент. Малко остана до концерта, където всичко ще стане ясно. Нека запазим момента на изненадата.

– Какви подаръци получавате от българските си почитатели?

– Много, много подаръци имам от български фенове. Една девойка ми подари много хубав пепелник, понеже знае, че съм заклет пушач и не мога без цигари. Подаряват ми ракия и вино. Искам да ви кажа, че българската ракия е много добра.

– Какво друго ви харесва в България?

– Ще бъде непростимо, ако не спомена красивите жени! (смее се) Българите са музикална нация, което ми прави впечатление. Идвал съм няколко пъти тук без работни ангажименти, а при приятели в Родопите. Те ме водят на едно езеро на риболов. Най-големият ми трофей е 35,900 кг риба. От малък ходя за риба, моят баща ме научи. С тези мои приятели от България ходя на много хубави места, където съм ял най-вкусното агнешко през живота си.

– Съжалявате ли, че не продължихте да се занимавате с футбол?

– То не може едното и другото. На 17 записах първата си плоча. Половин година по-късно издадох втората си плоча и тя стана златна. Тогава осъзнах, че съм една малка звездичка. Телевизиите започнаха да ме канят. Животът ме поведе на друга страна и спортът остана на заден план. Моят внук се занимава с футбол, много е талантлив. Метнал се е на дядо си. (смее се)

– Вашата съпруга ви е мениджър. Тя ли ръководи работния процес и какво точно ще се случва на сцената?

– Да, аз не се мешам. Моето задължение е да пея, за другото се грижи тя.

– Два пъти сте се женили за съпругата си. Защо?

– В началото тя се беше изплашила, тъй като често си пийвах. В крайна сметка всичко завърши с щастлив край.

– Разкажете някоя забавна случка по време на участие?

– Преди години имах концерт в НДК. Една девойка успя да прескочи загражденията, застана пред мен и в опит да се качи на сцената се хвана за панталона ми и ципът се разкопча. Умрях от срам. Охраната скочи да я изнася, аз им викнах: „Не я пипайте“. Прегърнах я, а тя не знаеше на кой свят се намира. Остана при мен на сцената и заедно танцувахме. Със сигурност ще помни тази случка цял живот, както и аз. За мен е невероятно как успя да прескочи тези ограждения и дойде при мен.

– Кой е на-тежкият момент в живота ви?

– Най-тежкият момент в живота ми е, когато ме намушкаха с нож, за да не отида на участие в конкурентно заведение. Бог беше с мен в този момент.

– Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

– На планина, макар да не обичам тези места. Аз съм любител на лятото. Дойде ли декември и първо аз се разболявам. И сега се опитва да ме хване грипът, но се пазя за концерта. Никак не обичам зимата и снега.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ