Разбиха къщата на убиеца от хотел „Рила“ в Брестник, търсели са нещо много скъпо

Къщата на Димитър Ръжев, който в понеделник сутринта уби в хотелска стая 24-годишната Златена Стоянова, е била разбита и ограбена, съобщава TrafficNews.bg.

Домът на Ръжев се намира в пловдивското село Брестник. В деня на убийството беше забелязано, че вратите и прозорците на постройката са отворени. Единствено металната врата на двора е заключена с верига и катинар.

Преди два дни обаче те били изкъртени, вратите отворени, а къщата претършувана. Спрягани за автори са приятелите на Ръжев, които вероятно са наркозависими. Те са търсили пари и ценности, които Димитър е съхранявал.

Последният е бил ценител на скъпия алкохол. Той постоянно е снимал колекцията си от уискита, водки и няколко бутилки „Дон Периньон” и споделял в социалните мрежи. Най-вероятно крадците са търсели именно бутиковите питиета. Набелязана плячка са били и парите, които Ръжев е получил след продажбата на имот в селото.

На място в сряда са били представители на МВР, повикани след кражбата.

Към този момент не се знае какво точно липсва от къщата.

Преди заседанието Ръжев сам е обяснил, как и защо е убил момичето. Първоначално решил да я удуши. В последствие започнал с една бутилка от уиски да я удря в главата. Когато била мъртва, той се ядосал, че едното окото на момичето е отворено, другото затворено и забил ножица в окото й.