Нови подробности за обира в къщата на бруталния убиец Димитър, ликвидирал Златена в хотел „Рила“

Къщата на обвинения в убийството на 24-годишната Златена Стоянова – Димитър Ръжев, е била обрана. В дома на задържания за престъплението мъж в пловдивското село Брестник е било проникнато в нощта срещу 19 декември, съобщиха от полицията в Пловдив, пише „Монитор“.

Сигналът на 112 за обира е бил подаден от майката на Димитър Ръжев. При огледа на полицаите от Първо районно управление в Пловдив било установено, че в къщата било проникнато през незаключена врата.

Както БЛИЦ писа крадците са търсили вероятно пари, тъй като дни преди убийството на младото момиче Димитър Ръжев бил продал имот и с парите от него тръгнал да гуляе по заведенията в Пловдив и в София. Обирджиите обаче не са успели да задигнат пари.

От незаключената къща са окрали различни по вид алкохол, пури и телевизионна игра. По случая е било образувано досъдебно производство в Първо районно управление на полицията в Пловдив.Спрягани за автори са приятелите на Ръжев, които вероятно са наркозависими пише трафикнюз. Те са търсили пари и ценности, които Димитър е съхранявал.