Чудо! 11-годишно момиченце се излекува от смъртоносна болест

 През месец юни тази година лекарите поставили на 11-годишно момиченце от американския щат Тексас страшна диагноза – злокачествен тумор на мозъка в последен стадий, който не подлежи на лечение.

Роксли Дос била подложена на лъчева терапия с цел да бъде удължен животът й с няколко месеца, но специалистите били убедени на 100%, че момичето няма да доживее до края на годината. За всеобщо учудване обаче, прогнозата им не се сбъднала.

Освен това, към момента магнитният резонанс показва, че туморът е изчезнал безследно. Лекарите не могат да обяснят случилото се, тъй като, според научните данни, това е невъзможно. US-учени откриха напитка, която помага в битката със злокачествените тумори Медиците признават, че до момента не са се сблъсквали с подобна спонтанна и бърза регресия на голям злокачествен тумор на мозъка, т.е. случилото се може да се нарече само с една дума – истинско чудо.

Редкият агресивен тумор, открит в мозъка на Дос, годишно се среща при 200-300 американци и всеки един от тях се смята за обречен. Рядко някой преживява и девет месеца след откриването на заболяването. И тъй като 11-годишното момиченце е уникален пациент, лекарите смятат внимателно да изследват имунната й система, за да определят как организмът й е успял да се противопостави на смъртоносното заболяване. А може би наистина се е случило чудо, тъй като близките на Роксли не спирали да се молят за изцелението й. Самото дете също направило всичко по силите си за духовното си пречистване.