Гърми жесток скандал с легендарна фолкдива в музикалните среди, всички са разтърсени! (СНИМКИ/ВИДЕО)

От няколко дни музикалните среди в България са разтърсени от нов скандал. Главни лице в него са фолк дивата Райна и певецът Toshey. Преди дни той и приятелката му – талантливата Кристиана Асенова, споделиха новия си проект „Винаги с теб“. Песента доста бързо започна да набира популярност, а видеото към нея бе много високо оценено.

Всичко бе прекрасно, докато фолк дивата Райна и част от феновете й не възроптаха срещу кадри от клипа. Според тях влюбената двойка е плагиатствала идеята на Пилето на фолка, а именно подводните кадри. В песента й „Една на милион“ Терзийска се бори с един младеж, а тя е пременена в червена рокля. Подобни кадри се виждат и във видеото на „Винаги с теб“.

Въпреки опитите на Toshey да обясни, че видеото е заснето месец преди песента на Райна въобще да излезе на пазара и предоставените от него доказателства, свързани с това твърдение, певицата избълва огън и жупел срещу него. Ето какво написа тя в социалната мрежа:

„Не сме открили ние красотата на подводните кадри, естествено… Но подводните опертори в България изобщо не са много, не снимат чак толкова често видеоклипове, че да не са запознати с труда един на друг. А тук в тази нова видеопродукция очевидно са били запознати и са се вдъхновили едно към едно! „

Естествено не закъсня и ответна реакция от талантливия младеж, участвал в музикален формат:

“Когато поп-фолк професионалните не са чак толкова професионални.
Raina Terziiska публично ни обвини как ние сме готови на всичко да ни забележат.
Били сме взимали от нейния клип и то нарочно.
Истината лесно се вижда в тези скрийншоти. Песента „Винаги с теб“ е готова от септември. Веднага започнаха обсъждания със Стефан, а той предложи кадри под вода, давайки референция с Бионсе. Всичко това се случва повече от месец преди песента на Райна да бъде качена (25-ти октомври доколкото видях).
Това, което ме дразни е че при наличието на клипове с такива кадри по целия свят и при случилото се съвпадение, Райна пледира за оригиналност и обижда мен и Криси по много грозен начин.
Копирам тук съобщението, което оставих на страницата на въпросната изпълнителка.
Уважаема Райна, няма да коментирам неуважителния тон и очевидно идиотското послание на снимката.
Само ще те уведомя за няколко неща.
1. Имаме доказателство, че обсъждаме точно такива снимки под вода от месец Септември. Това е преди твоето видео да излезе.
2. Да, подводните кадри са вдъхновени. Но не от теб. Представям ти следните два клипа:

Предлагам ти да направиш такъв колаж и с тях.
3. Невъзпитано и обидно е това, което си постнала. Държа да те информирам, че поп фолк аудиторията далеч не ни е цел.
Лично аз не съм очаквал махленски нападки от уж сериозен изпълнител, който уж има претенции за професионализъм.
Очевидно има съвпадение, да. Но и двата клипа очевидно са вдъхновени от нещо друго.
Глупаво е да претендираш за оригиналност, когато очевидно и твоят екип е гледал нещо друго и е взимал от там.
С цялото ми уважение, но точно твоето творчество и това на Планета пайнер е ПОСЛЕДНОТО нещо, което бих следил лично аз.
Весели празници.”

 
Вие какво мислите относно скандала? Има ли кражба или пък сте съгласни с Тоshey, че Райна не е откривател на подводните кадри в музикалните клипове?