Васил Найденов призна защо НАП са му правили проверки

Нашето поколение знаеше, че нищо не знае, докато сега младите си мислят, че знаят всичко. Обикновения човек се колебае. Това каза легендата на естрадата Васил Найденов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Щом НАП само мен ме проверяват, означава, че работя много, пошегува се той.

Според изпълнителят е много важно музикалният редактор, за да е наясно какво се слуша, да обикаля по заведенията. „Не мога да разбера защо при нас въртят предимно американска музика. Жалкото е, че това се случва. Има смисъл нашият продукт да бъде излъчен. Изпълнителят призова да се подкрепят талантливите български изпълнители. Драгият зрител и слушател трябва да има избор“, смята Найденов.

Легендарният изпълнител, устоял на теста на времето, признава, че ако не е бил интернет, всички те щяха да са професионално мъртви. „2/3 от моите песни се пеят вечер. Имах шанса да работя с най-добрите. Това е голям шанс, а може и да са видели талант в мен“, призна той.

На въпрос на какво се какво се дължи славата, Васил Найденов заяви: „Ти трябва да си техният човек. Не е важно само сцената да те показва, публиката ти научава и кътните зъби. Трябва да казваш истината на хората, а аз никога не съм ги лъгал. Дистанцията с публиката трябва да бъде скъсена“.

Той пожела на хората да са здрави.