Видео за поколенията! Това, което гледахме с интерес! Последната сесия в Благоевград кулминацията на един политически спектакъл в „кръчмата“ на ОБС

Кулминацията на един истински трагикомичен спектакъл гледахме вчера на последното заседание на местния общински съвет в Благоевград.

Докато светът и Благоевград се готвят да посрещнат новата 2019 година в приповдигнато настроение, сред много светлини и богата културна програма, в залата на ОБС Благоевград се разигра поредният епизод от едно невероятно шоу, в което участват народни артисти, издигнали себе си в култ на висшестоящи управленци, от които зависят съдбините ни.

Вчерашният епизод на шоуто бе белязан от военни действия, присъствие на финансови магнати и разбира се в масовката участие взеха и множество селски тарикати, скрити зад банките. Както винаги се случва и от как свят светува, във всяка война има намесена жена и този път в спектакъла, главната заслуга за развоя и хода на епизода, бе поверена на съветничката Злата Ризова. Ризова повдигна завесата на „аферата парк Бачиново и застрояването му“, дръпна фитила, навлизайки в бизнеса на един от най-богатите и успешни предприемачи на територията на Благоевград Иван Давидков, и

БОМБАТА ИЗБУХНА!

На трибуната излезе самия Давидков – популярен бизнесмен от областния център с бизнес за милиони с хотели по Черноморието, София и собственик на малко ресторантче върху съсобствена с общината земя, в парк Бачиново край Благоевград. Искал да закупи дела на общината, за да ликвидира съсобствеността си. Обаче тук удари на камък! Това да не му е Варна, Бургас, София, тук да не са му тези загубеняци с истинския бизнес за милиони и милиарди в големите градове, бизнесмените от висок клас, тук са си нашенци – стражите, които ще му сложат прът в намеренията, ако ще „турско да стане“!
Какви инвестиции бе, как ще ликвидираш съсобственост, от какъв зор????!

Бизнесменът Давидков бе в ступор!

„Срам, позор, не съм виждал подобно нещо, тези хора не разбират нищо, кой ще застроява парка, едно безобидно намерение, нещо, което по закон мога да направя се спира, е как да дойдат инвеститори в тоя град, като тези хора тук, сякаш не говорят български, сякаш не разбират, че в намеренията ми няма нищо, което да засегне парка, няма да има застрояване., нито някаква афера стои зад молбата ми., защото в парка строителството е Забранено и те би трябвало да знаят това…“, разгорещен се изповяда пред медиите, Давидков. Той разпердушини и народните избраници от трибуната в залата, но нищо. Злата бе категорична – Ще сезирам прокуратурата…. И предложението не мина! Някои от участниците в масовката на спектакъла умишлено не дойдоха в зала, други се въздържаха уж да направят „добро впечатление“, че нямат мнение по темата, трети гласуваха категорично против и така молбата на бизнесмена остана неудовлетворена. С парафа на ОБС Благоевград! Отрязаха още един бизнесмен от висок ранг!

Срам, не срам, това е положението Давидков! Трагично! Не можеш да си пълновластен собственик на собствеността си!

Ще си делиш ресторанта и земята под него с общината, докато си в ръцете на „мъдрите народни избраници от Благоевград!

Почивка! Завесата пада, за да стигнем до кулминацията във вчерашния епизод, озаглавен: Гневът на Зеления! Главен герой – Андон Тодоров! Политическият Сталоун в екшън!

Бой по каската, кой какво казал… за децата на Благоевград! „Недохранени и жадни ли са децата в детските градини?! Това бе въпросът?! А отговорът провокира -Смях, аплодисменти, аграрни подмятания и дюдюкания! Кръчмата „ОБЕСЕ“ отвори…

В първата сцена на трибуната се качи достолепната дългогодишна директорка г-жа Колчева, известен професионалист, педагог и ръководител на детско заведение. Тя прочете декларация от името на педагозите в областния град, изразявайки възмущението от твърдението на общински съветник, че децата на Благоевград са недохранени, че пият вода от пластмасова чаша и бидони… Думите и предизвикаха пълно мълчание, последвано от аплодисменти..

И, о ужас, внезапно, светкавично на сцената изскочи Съветникът, уличен в изричането на тези клеветнически думи…

Аз съм този съветник, аз не се крия, аз съм Андон Тодоров, извика от трибуната флагманът на опозицията, лидерът на ПП Партия на Зелените“, подразнен и афектиран от висшата несправедливост да му се приписват думи, които не бил казал! Започна неговата битка за доказване на правотата му, на неговата истинност… „Лъжат, никога не съм казвал, че децата са недохранени, а че има жалби при мен, че децата пият от пластмасова чаша, пледираше „невинен“ Тодоров, бранейки ожесточено своята истина… Аплодирате ли, а?! Вие сте манипулирани, чух думата манипулация, крещеше съветникът, обърнат към залата..

„Слезте от трибуната незабавно, никой не ви е дал думата, съветнико“, на микрофона с железен тон, се чу гласът на Усмирителя, председателят на съвета, Радослав Тасков. „Г-н Тодоров правя ви забележка, освободете трибуната, г-н Тодоров правя ви втора забележка, повиши тон Тасков -напрежението ескалира, а клиентите в Кръчмата ОБС, се облегнаха на столовете си, хилейки се и потривайки доволно ръце в очакване на грандиозния сеир. Тодоров не се спря, приближи се до банката на Тасков…. Ще го удари ли?! Не, изключи микрофона му и продължи….. Спектакълът достигна кулминацията си…

Усмирителят повика охраната да свалят от трибуната неканения парламентарист – силово! Но той не спря и това не го укроти… Каза си думичките, така че всички да чуят неговата правда. Заплаши кмета и общинарите със съд… за неправилната интерпретация на думите му, размахвайки пръст срещу тях… Кметът Камбитов, погледна строго от висотата на политик от класа и дари обвинителят с лека иронична усмивка, заместваща хиляди думи…….

Залата зажужа, Тодоров бе във вихъра си, шоуто му изправи на крака охрана и всички зяпачи в залата. Жадни за скандални новини журналисти го обкръжиха, за да не изпуснат паметния миг, охраната го заобиколи и обявиха 15 минутна почивка, за спадане на напрежението….

Чудо невиждано. Екшън! Ще се изтрепят народните ни избраници. Предрекохме го отдавна. Ще се избият пред очите на тези, които са ги изпратили да бранят и се грижат за съдбините ни. И в центъра на всеки екшън е политическият Сталоун Андон Тодоров. Яка опозиция – Тодоров и ураганът с нежно име- Злата Ризова. изиграха главните роли в епизода от вчера, Двамата, около които гравитират с поддържащи роли фурнаджийски лопати с неизяснени позиции.

Гледахме с интерес всеки епизод от трагикомичния спектакъл в театъра на ОБС. И всеки път излизахме от залата възмутени, разстроени. Народните ни избраници крещят и псуват, бият се и се обиждат като пияници в кръчма. Никаква класа, никакъв респект и ниво на поведението. Преди време един общински съветник напусна с думите: Този Общински съвет е Ялов и не може да роди нищо добро.. И се оказа, адвокат Илко Стоянов, зъл пророк…

Една година още ще продължава този пародиен спектакъл, в който ние избирателите се оказахме неми свидетели на подигравка със съдбините ни, станахме жертви на неправилния си избор. 1 катастрофална година предстои, ако действията от вчера се повтарят регулярно. Ако напрежението в залата е такова каквото бе вчера, то в следващите епизоди на спектакъла ще се стигне и до бой. Гарантирано от народните ни избраници!

Целият епизод от спектакъла гледайте в групата ни „Благоевград Ден и нощ“! Приятно гледане, Благоевград!

П. Стоянова