Ето как да разберем, че пържолата е блъскана с химия

В началото на годината няколко мъже от русенското село Голямо Враново представиха страната ни за първи път на Световно първенство по транжиране и се наредиха в челната шестица, предава Нова тв.

„След последното състезание искаме да покажем, че сме сред най-добрите в света. Моето мнение е, че човечеството се тласка в едни хранителни навици, които не са в синхрон с еволюцията ни като биологичен вид. Това, че се бяга от свинското месо е груба грешка. Човешкият организъм е устроен да приема наситени животински мазнини”, каза в ефира на Нова тв готвачът Лъчезар Лачев. Той допълни, че месото се преработва по-лесно от организма за разлика от преработените храни, например.

„Ако месото има хубав и свеж вид, значи не е обработвано с тежка химия. Ако видим в магазина месо, което изглежда като току-що заклано, нещо не е наред. То не трябва да изглежда и прекалено прясно, защото до няколко часа, след като бъде заклано, започва да потъмнява. За да изглежда свежо, го мажат с химия”, заяви Лачев. Той каза още, че истинското месо потъмнява леко по повърхността, а отвътре остава розово.