Една от любимите рецепти на шеф Манчев: разтапящо се свинско бон филе по кардиналски!

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Уникална рецепта за свинско бон филе по кардиналски , което просто се топи в устата

Лятото си е лято и е вярно, че в жегите повече вървят постните манджички и ястия. Но да си го кажем честно – българите си обичаме и месцето, най-вече, когато е крехко и приготвено по неустоим начин.

Затова сега ви предлагаме една от прочутите рецепти на шеф Иван Манчев, наречена свинско бон филе по кардиналски.

Хубавото при нея са две неща – прави се изключително лесно, но за сметка на това е убийствено апетитна. А месото буквално се разтапя в устата.

 

Свинско бон филе по кардиналски – като кардинали ще си угодите!

За целта ни трябват следните продукти, които няма да уточняваме като грамаж, тъй като всеки сам ще си прецени – според това колко порции му са необходими. Нужни са ни хубаво свинско бон филе, малко гъши дроб, пушено сирене, бекон или прошуто, черен пипер и сол по личен вкус, както и олио или зехтин.

И така – първо разрязваме свинското бон филе на две, но доста внимателно, за да можем да го разтворим и да поставим във вътрешността му останалите продукти.

Когато разрежем свинското бон филе, задължително е необходимо да го начукаме добре, след което да го поръсим с черния пипер и солта. Може да го оставим да престои малко, или веднага да подредим другите продукти.

В средата му поставяме малко парченце гъши дроб – малко, защото той има много силен вкус и ако прекалим, рискуваме да притъпи вкуса на подправките и останалите вкусотии вътре. Върху гъшия дроб нареждаме 3-4 кръгчета, отрязани от пушеното сирене, а върху тях поставяме едно тънко парче бекон или прошуто. По желания може да добавим и малко гъби за разкош. Това е – после сгъваме бон филето като плик, така че продуктите да останат добре загърнати в него, поставяме го в тавичка, намазана с мазнината и поставяме в предварително загрятата фурна. Печем максимум на 200 градуса, но за предпочитане е на 180 като прибавяме и съвсем малко водичка в тавата.

Уверяваме ви, че по-крехко и вкусно месо не сте опитвали. А какво мезе става от него за гости и ракийка… не ви е работа!