Начало Новините днес 180 милиона за система за електронни винетки, но тя… не работи!

180 милиона за система за електронни винетки, но тя… не работи!

Проблем със закупуването на електронните винетки от някои терминали в страната – шофьори се оплакаха, че не могат да направят плащане, защото устройствата не работят.
В Перник има общо 8 терминала за самотаксуване за продажба на електронни винетки. Областният управител Ирена Соколова съобщи, че 5 от устройствата не работят.

„Не съм доволен, но няма на кого да се оплачеш. А защо не купите винетка он-лайн? Няма никакъв документ не се издава. Няма как лаптопа ми да ми издаде документ, че съм закупил нещо, а при тези сривове на системата да не се окаже после, че съм превел парите, а нямам нищо – нито винетка, нито нищо. Това е нещото, което ме притеснява и исках да е от машина, за да ми издаде някакъв документ“, сподели пред Bulgaria ON AIR Ивайло Новков, който е един от неуспелите да си закупят винетка.

Освен в различни бензиностанции, проблеми има и във верига магазини за мобилни услуги. Освен неработещи терминали, има и сигнали за продажба на две винетки за един автомобил, както и липса на потвърждение за конвертиране на хартиения стикер.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ коментираха, че може да има локални казуси, но не можело да се говори за срив в цялата система. Тя ни струваше 180 милиона лева. До момента са продадени 280 хиляди винетки, а от тях са събрани един и половина милиона лева.

error: Content is protected !!