Искате здрав черен дроб, задължително си направете този прост, но ефикасен народен еликсир (СНИМКИ)

Черният дроб е един от основните стълбове на нашето здраве и може би единственият орган, който може да бъде възстановен. Ако обаче не обръщате внимание на състоянието му, ще пострадат и други органи, чиято работа зависи от черния дроб и това ще е като удар с бумеранг за цялото тяло.

Черен дроб – всичките органи са зависими от него. Не забравяйте, че  ако черният дроб е здрав и тялото е здраво“, пише средновековният учен и лекар Авицена за значението на нашия естествен филтър за токсин.

Повечето хора ще кажат: “ Черният ми дроб не ме боли“. И това е вярно, дори когато е увреден, черният дроб наистина не боли, защото в него няма нервни окончания. Можем да почувстваме само тежестта и дискомфорта, когато увеличеният черен дроб натиска съседните органи.

По тази причина ви предлагаме стара рецепта за естествено почистване на черния дроб, която може лесно и бързо да се приготви у дома. Опитайте я и тялото ви ще ви благодари.

Почистване на черния дроб у дома

Тежест след хранене, болка, слабост, недостиг на въздух? Време е да почистиш черния дроб! Най-добре е да направите това с цвекло и то веднага след прибиране на реколтата, тъй като зеленчукът в този момент съдържа максималното количество полезни вещества. Опитайте се да използвате корени, отглеждани във вашата градина, без да използвате торове и химикали.

СЪСТАВКИ

1 нарязанo цвекло

1/2 супена лъжица стафиди

сок от един лимон

2 чаши вода

ПОДГОТОВКА

Обелете и нарежете цвеклото на малки кубчета.

Изсипете водата в съд и я загрейте. Когато тя завари, добавете цвеклото и стафидите.

Изключете огъня, покрийте съда с капак. Оставете да изстива в продължение на 45-60 минути.

Поставете охладената смес в блендер и добавете лимонов сок.

Разбийте докато стане каша и прецедете с тензух.

Естественият еликсир за черния дроб е готов!

Препоръчва се да се пие 2 пъти на ден, по 200 ml. Сутрин на празен стомах и преди обяд.

В деня на детоксикацията можете да използвате добре приготвени житни растения без сол и масло.  Всички манипулации се правят най-добре в един свободен ден, тъй като цвеклото има забележим диуретичен ефект.

Противопоказания

Въпреки всички лечебни свойства на цвекло, преди да почистите черния дроб с негова помощ, трябва да се консултирате с Вашия лекар и да прецените плюсовете и минусите. Необходимо е да бъдете особено внимателни в следните случаи.

Бъбречна недостатъчност и артрит
Оксалова киселина в цвекло е противопоказана за хора с тези заболявания.

Ниското налягане
Циклените напитки намаляват кръвното налягане, което може да повлияе неблагоприятно на здравния статус на хипотензиите.

Повишени нива на кръвната захар
Цвеклото съдържа много захари, които могат да увеличат риска от развитие на диабет.

Почистването на черния дроб с народни средства не е панацея. Само то може да не е достатъчно. За да предотвратите появата на чернодробно заболяване, трябва да промените начина на живот, да отслабнете, да намалите количеството мазнини в храната. И най-важното – да се движите повече!