Страшният престъпник Гангстера отвлече дете в Пловдивско!

Криминалисти от РУП Хисаря са задържали след 15-часово мащабно издирване 20-годишният Иван Тодоров-Гангстера от Баня, научи БЛИЦ от свои източници. Младият мъж е криминално проявен и осъждан за кражби и други престъпления.
Гангстера е обвинен в отвличане на 14-годишно дете с инициали И.Х. от хисарското село Михилци, грабеж на мобилният му телефон и кражба от къща в село Бегово.

Гангстера пристигнал от близкия град Баня пеша в Михилци. Подлъгал момчето да му покаже пътя за Баня. След това го наритал, ударил  му няколко шамара, принудил го да вървят пеша до село Бегово, защото искал заедно да крадат, така казал на момчето. Там детето, което било много изплашено, му посочило къщата на негови роднини. Престъпникът свалил връзката от якето на жертвата си, вързал го за вратата и започнал да краде. После избягал, а прибралите се роднини отвързали детето и се обадили на близките му, които го прибрали.

В последствие жертвата се оплакала в полицията. Иван Тодоров е от ромски произход, той е задържан за 24 часа в РУП Хисаря и приведен с постановление на прокурор при РП Пловдив за 72 часа в следственият арест в Пловдив.