Трагедия! Вики от „Мастило“ загуби двама близки

Вики Терзийска е от звездите, които рядко повдигат завесата на личния си свят, а той бе особено наситен преди две години, когато певицата стана за първи път майка на прекрасно момиченце.

Само година по-рано срещна и дълго търсената любов в лицето на петролния шеф Петър Величков. Изминалата 2018 година обаче, се оказа на моменти и черно-бяла за момичето с „кафеви очи”. Тя губи свой приятел в катастрофа, а след това и братът на съпруга си заради коварно заболяване.

„Имах едновременно и с много щастливи, и с много тъжни моменти. За съжаление загубих много добър приятел в една нелепа катастрофа – Николай Николов – Нико. Загубихме и братът на съпруга ми, който загина също много нелепо от най-коварната болест – рака”, споделя Вики. Именно тези събития накарали изпълнителката да преосмисли за пореден път смисъла на живота и ролята си в него.

„Най-важното наистина се случва сега”, убедена е тя и с гордост подкрепя думите си с успешния детски проект „Маргаритка”, реализиран наскоро от нея и Яна Липованска, пише блиц.

„Създадохме първото образователно видео за цифрите в България, чиято 3D анимация има над 1 милион гледания само в рамките на 2 месеца. Искаме да накараме хората да обърнат малко повече внимание на децата си – да пеят заедно с тях.”

Любопитна подробност е, че всъщност проектът „Маргаритка” се случва в момента, в който се ражда и дъщеричката на Вики, която се казва Маргарита – носи името на баба си по майчина линия.

„Всичко започна много лично и малко по неволя, защото нямаше аудио и видео съдържание за най-малките дечица – от 0 до 6 годинки, което на нас наистина да ни харесва. Да си кажем – това е страхотна детска песничка, изсвирена и изпята професионално, със страхотен аранжимент и говореща на езика на днешните деца”, обяснява с усмивка певицата. И издава, че много обича да пее на дъщеричката си, която въпреки че е едва на две годинки и половина, вече усеща мелодиите. Веднага започва да си тананика и да танцува.