Целебна рецепта против рак и остаряване от Филипините

В предаването „Покана за пътуване“ по БНР с рубриката Пътеводител на гастрономическия стопаджия журналистката пътешественичка Магдалена Гигова разказа за Филипините, където с полезни, но вкусни смутита церят и предотвратяват сума ти болести. Ето какво е видяла и научила тя там:

Престоят в курортно селище в Тагайтай, близо до Манила минава под мотото „По-здрави, по-щастливи, по-добре”. Разположено в тропическа гора, на двата бряга на ромонящ поток, мястото излъчва тотален покой.

Къщичките са заобиколени от искрящо зелена растителност и пъстри до полуда цветя. Изградени изцяло от естествени материали, създадени на ръка в близката околност, бунгалата предлагат автентичен филипински дух.

Любителите на екстремните преживявания, могат да отседнат и в палатка, но… с личен иконом. Макар да изглежда като обител на разкъртващ релакс, посетителите никога не скучаят.

Свободното време се запълва от йога или тай-чи,типичния хилот-масаж с нагорещени бананови листа и уроци по… смутита. Чевръста филипинка разполага блендера си на ниска катедра и джурка полезни комбинации – против рак, за младост и хубост, за здрави бъбреци, черен дроб и сърце…

Само ще ви уверя, че са лесни за приготвяне и всички продукти са на рафта в близкия магазин – лимон, магданоз, ябълка, морков, ананас, краставица… Единствената по-непозната за повечето от вас съставка е кейлът, макар истински вещите в правилното хранене да я величаят както суперхрана и витаминна бомба.

Ето и една рецепта за „разядка“ на интереса: Против рак и остаряване

Продукти: 100 гр. ананас, 1 портокал, 50 гр. моркови, 50 гр. краставици, 2-3 листа кейл

Приготовление: Разбъркайте в блендера ананаса, портокала, морковите, краставиците и кейла. Добавете половин чаша вода и 3-4 кубчета лед и разбъркайте отново./zdrave.to