Черна прокоба дни преди да почине Иван Ласкин (СНИМКИ)

Едва на 48-годишна възраст си отиде актьорът Иван Ласкин. Той не успя да се пребори за живота си и издъхна навръх Богоявление.

През 2012 г. в телевизионен ефир сподели, че има проблеми с алкохола, а в последните си интервюта отклоняваше темата с чувство за хумор. „Аз съм един средноедър българин, който обича да пие вино с приятели”, бяха неговите думи. На 28 декември м.г. той беше приет във ВМА

Жалейки и съболезнования почерниха социалните мрежи, където близки, приятели и почитатели на звездата от „Васко да гама от село Рупча“ си спомнят за него и изказват подкрепа на съпругата му Алекс Сърчаджиева.

Редом с тях обаче се намира и един коментар, който всява черно пророчество. Едва ден, след като Ласкин е приет във ВМА, под призива за кръводаряване, един от потребителите пише послание, в което твърди, че случилото се с Ласкин е „прокоба на убитите от него животни“.

„Това е прокобата на убитите от Ласкин животинки.Не съм Господ за да раздавам правосъдие,но в крайна сметка всеки получава това което е заслужил.Никой от този живот не си е отишъл жив,но по различни начини.Нека Господ се смили над него и му покаже новият път по който да тръгне.“.

Самият коментар обаче е посрещнат с негодувание от другите потребители. Ласкин бе един от много известните ловци. „Винаги съм обичал да ходя на лов. Като малък си въобразявах, че съм индианец и си правих копие. Обичам природата, обичам водата, тя ме успокоява истински. Както казва моят приятел Ути, ловът се прави за приятели и от приятели. Дали ще има птичи лов или какъвто и да е, не е чак толкова от значение. Много обичам да обикалям цяла България. Поздравявам всичките си приятели от Карабунар, от Суворово.“ – разказваше приживе самият Ласкин пред медиите.