Извънредно от Войводиново: Тълпа се запъти към ромския квартал – подивели цигани ги причакват с кирки и лопати (СНИМКИ/ВИДЕО)

Над 150 души се събраха пред църквата в село Войводиново, за да протестират след нападението от роми над военнослужещ. В селото има засилено полицейско присъствие.

В центъра и на входовете на селото са разположени екипи на жандармерията и Специализираните полицейски сили, чиято задача е да пазят обществения ред. На място има и екипи на Военна полиция, предаде TrafficNews.bg.

Над 20 роми са се събрали след инцидента във Войводиново, като са носели кирки и лопати, разказаха очевидци. Близки на семейството твърдят, че потърпевшият се е прибирал от ваденето на Богоявленския кръст в Пловдив вчера, бил е в много добро настроение, когато двама роми са пресекли улицата и са го принудили да набие рязко спирачки. Според тях момчето е спряло, за да им направи културно забележка и да ги помоли да внимават как пресичат. В този момент двамата младежи, които вече са задържани, са се нахвърлили върху него с юмруци.

„Целта беше да го убият“, твърди Теодора Георгиева, която е очевидка на мелето. „Бащата на едно от момчетата дойде и го дръпна, а то се обърна към него и каза: „Остави ме да го довърша“, сподели жената. Самата Георгиева многократно викала и молила минувачи за помощ, но за съжаление нито един не се отзовал.

В момента протестиращото множество се отправи с викове „Утре ще е моето или вашето дете!“ към ромската махала.

Кметът на Община Марица Димитър Иванов твърди, че досега такива инциденти не е имало. Какви мерки ще бъдат взети, очаквайте интервю с кмета.

Полицаите си свалиха шлемовете, а присъстващите ги аплодираха.