България плаче! Близки и приятели изпратиха с аплодисменти Иван Ласкин в последния му път (СНИМКИ/ВИДЕО)

България се прости с големия актьор Иван Ласкин. Той издъхна навръх Богоявление на 48 години. Той прекара последните 10 дни в реанимацията на ВМА с тежка чернодробна недостатъчност и нужда от трансплантация.

Цяла България скърби за загубата на актьора. Църквата „Свети Седмочисленици” се оказа тясна за всички близки, приятели и почитатели на Ласкин, които искаха да се поклонят пред тленните му останки.

Аня Пенчева и Ники Кънчев бяха едни от многото хора, който днес бяха пред храма „Свети Седмочисленици” в столицата, за да си кажат последно сбогом с актьора Иван Ласкин. Редом до съпругата на Ласкин – Александра Сърчаджиева бе и Силва Зурлева. На поклонението бе и Ути Бъчваров, който бе добър приятел с Ласкин.

Пред тленните останки на актьора се поклониха и Андрей Слабаков, жена му Ернестина Шинова и бившата депутатка от Атака Калина Крумова. Цветя в памет на Ласкин донесе и актьорът Славчо Пеев. Сред дошлите да изпратят Ласкин в последния му път са и министърът на културата Боил Банов, Вежди Рашидов, Ники Кънчев, Калин Сърменов и други известни личности от България.

След поклонението всички излязоха извън храма и изпратиха актьора в последния му с аплодисменти.