Шокиращи разкрития за убийството на студентката Юлияна от ревнивия ѝ 65-годишен съпруг

Два ножа са иззети като веществени доказателства при огледа в апартамента в Стара Загора, където 65-годишен мъж уби 25-годишната си съпруга, съобщиха от ОДМВР-Стара Загора.

Извършителят на престъплението е задържан и привлечен като обвиняем за умишлено убийство от Окръжна прокуратура.

На 7 януари 2019 г. е получен сигнал в ОД на МВР – Стара Загора за умъртвена жена в апартамент в града.

Незабавно са извършени процесуално-следствени действия, установено е, че в апартамента в кв. „Железник“ мъж е умъртвил съпругата си Ю.Й., на 25 г. Жената е с две прободни рани – едната в дясна ръка, а другата в сърцето.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Извършват се разпити на свидетели.

Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора, като предстои да бъде внесено искане в съда вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 115 от НК, е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Трагичният инцидент е станал около 16 часа на 7 януари, когато работещият като шофьор във фирма за хляб и хлебни произведения Митко Симеонов позвънил на свой приятел лекар, за да му съобщи, че е се нуждае спешно от помощ, защото е тежко ранен. Когато пристигналият  на място медик пробвал да отвори вратата на апартамента тя се оказала здраво затисната. С помощта на съсед успели да я открехнат и пред очите им се разкрила зловеща гледка: на пода лежало мъртвото тяло на жертвата, 25-годишната Юлияна Симеонова, в съседната стая плачела 8-месечната й дъщеричка Християна, а в коридора с кървави ръце седял безмълвен убиецът. От гърдите на жертвата стърчала дръжката на кухненския нож, разказва позвънилият на телефон 112 съсед на улица „Младост“ 21 в старозагорския квартал „Железник“ Стойчо Канев.

Съседи разказват, че Симеонов се познавал с много по-младата си съпруга от десетина години, когато тя пристигнала с пастрока и сестра си да живее в съседния вход на блока. Тогава мъжът имал друго семейство – жена и две деца, с които се разделил, за да заживее той с друга жена, която имала свое си дете. С Юлияна сключили брак преди 3-4 години, родило им се момченце, но то починало едва на 9 месеца.