Това е парашутистът, пребит от освирепели цигани във Войводиново (СНИМКИ)

Преди дни цяла България бе потресена от поредното циганско безчинство. Двама освирепели братя от циганската махала на Войводиново пребиха 33-годишният военен Валентин Димов.

Тази сутрин пък съпругата на Валентин – Атанаска, направи сърцераздирателни признания за случилото се. Жената сподели какво се случва с мъжа й, който е момента е в болница. Атанаска обяви и как е съобщила на двете им дъщерички какво се случва с баща им.

От фейсбук профилите на Атанаска и Валентин се вижда какво задружно и щастливо семейство са те. Те имат две дъщери.

„Той е ефрейтор с 12-годишен стаж, от бойно формирование – парашутист разузнавач. За службата си в страната и зад граница  е получавал множество награди. Не видях да има наказания, само поощрения – той е  трудолюбив, изпълнителен и скромен военнослужещ”, каза бригаден генерал Явор Матеев, който е командир на нападнатият военнослужещ Валентин Димов във Войводиново.

Офицерът разказа, че в действителност ромите са действали „брутално професионално” – якето му е използвано така, че ръцете и главата му да бъдат вързани, като е удряно по най-зверския начин, а той не е изразил агресия спрямо тях. „Много неприятни случай, иначе при друга ситуация тези две хлапета, защото те са такива, няма как да набият военнослужещ, още повече от Специалните сили”, допълни Матеев.

Очаква се днес прокуратурата да внесе искане в съда за постоянното задържане под стража на двамата, които пребиха военния.