Извънредно ! Майката на Банев – обвиняема за катастрофа!

Районна прокуратура-Харманли привлече като обвиняема 78-годишната майка на Николай Банев – Мария, за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда при катастрофа.

Районна прокуратура-Харманли привлече като обвиняема М.Б., на 78 г.,  за това, че на 2 юли 2018 г., в гр. Харманли, обл. Хасково, нарушила правилата за движение – чл. 25 ал. 1 и чл. 50 ал. 1 от Закона за движение по пътищата и по непредпазливост причинила на 20-годишен мъж средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване движението на врата от счупване на шиен прешлен – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква „Б“ предл. 2 във вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 2 юли 2018 г., в гр. Харманли, обл. Хасково, обвиняемата М.Б. управлявала лек автомобил, марка „Ауди А6“ по бул. „Цар Освободител“, посока „север-юг“, като на кръстовището с ул. „Алеко Константинов“, отнела предимство на движещия се по улицата лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, шофиран от пострадалия И.И., на 20 г. След пътното произшествие мъжът е бил откаран за оказване на медицинска помощ, при което се установило, че има счупване на шиен прешлен на врата, каквото е и заключението на съдебно-медицинската експертиза.  М.Б. не е пострадала.

Досъдебното производство по случая е  образувано на 2 юли 2018 г., като по него са били извършени множество процесуално-следствени действия – разпити на свидетели,  на пострадалото лице, изготвени са автотехническа и съдебно-медицинска експертизи, като след представяне на заключенията им на разследващия орган, през декември 2018 г., са предприети действия за привличане в качеството на обвиняема на М.Б.  Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои предявяване на материалите на страните по делото и внасяне в съда.