Млада майка не си мие косата с никакви препарати, резултатът е потресаващ

28-годишна жена престана да си мие главата с шампоан. Тя лиши от тази процедура и двете си деца. Младата майка казва сега, че „никога не са били толкова щастливи“, пише thesun.co.uk.

Семейството на Вирджиния Тепскот от Нов Южен Уелс (Австралия) е преминала на изключително натурални продукти, които не съдържат никакви изкуствени компоненти.

Вирджиния и двете ѝ деца вече 1 година не ходят на фризьор, не използват шампоани, сешоар и всякакви други средства за коса. И тя е във възторг.

 

„Сега косата ми е съвсем друга: красива, плътна, нечуплива. Леко се разресва, не се заплита, възлите са по-малко. Вече не е суха, но не се и мазни. На какво мирише? Мирише на коса“, споделя Вирджиния.

 

Тя решила да се откаже от шампоаните, след като прочела повече неща за състава им. Тогава тя била бременна и твърде, че е усещала „въздействието на химикалите, което добавяло ненужно токсично натоварване“.

Вирджиния сега мие косата си само с вода и понякога прави скраб със сода бикарбонат. За по-добро разресване използва натурални масла. Ако косата ѝ се омасли, тя ѝ нанася прах от корени на тапиока.

 

Вирджиния има син и дъщеря. Ето какво разказва за тях:

„Косите на дъщеря ми никога не са виждали шомпоан. Ето защо тя не е подложена на влиянието на изкуствени ингредиенти. Нейната коса изглежда абсолютно нормално. А за къдриците на сина ми всички казват, че са прекрасни“. zdrave.to