Обрат! Антония Петрова и скандала с предбрачния договор

 

 

 

Антония Петрова-Батинкова и съпругът й Ивайло Батинков са в трепетно очакване на първородния си син. „Мис България” 2009 е в деветия месец от бременността си и вече няма търпение да прегърне детето си, а бъдещият татко май е по-развълнуван и от нея.

Но както изглежда на света няма нито човек, нито сила небесна, която да помрачи щастието им, макар такъв опит да бе направен преди броени дни. Двамата избраха „ШОУ“, за да споделят ексклузивно реакцията си след поредното деструктивно писание по свой адрес.

В скорошна публикация на вестник „Галерия” се твърди, че „мръсен договор прецаква Антония Петрова при развод и тя няма да получи нищо, ако разтрогне брака си с Ивайло Батинков, защото бизнесменът се е подсигурил добре, като е включил клауза в предбрачния договор, според която Антония няма право на дял от бизнеса му”. Статията, разбира се, бързо обиколи публичното пространство, предизвиквайки всевъзможни коментари.

Обикновено Антония рядко дава обяснение на публикациите за себе си, но този път реакцията й бе светкавична – не само нейната, но и на съпругът й Ивайло! Причината са откровено неверните твърдения, според тях, които, както казахме, вече се цитират навсякъде в публичното пространство.

Двамата си обясняват всичко това, което се случва в точно този съкровен за тях момент с факта, че в живота им има много наранени бивши половинки, които явно всячески се опитват да си отмъстят.

„Наистина се чудех дали изобщо да опровергавам тези писания, но те наистина прекаляват. И тъй като засягат пряко семейството ми, реших да отвърна. Във въпросната статия първо има страшно много противоречия и второ – има поне 5 лъжи. С Ивайло решихме, че искаме категорично да заявим, че това е абсолютна лъжа! Няма грам истина в написаното”, казва Антония пред нас. А съпругът й Ивайло е дори още по-категоричен:

„Изключително сме възмутени как излиза подобна глупост и то броени дни преди Антония да роди. Покъртително е! Пишат, че моето семейство било прецакало Антония?! И какво излиза? Че аз имам семейство с жена, която искам първоначално хубаво да прецакам, след което да очаквам тя да бъде най-щастливата жена до мен?! Пълен абсурд е!

Освен това е много важно да кажа, че моето семейство е само уважаваната ми майка – а във въпросния материал пише за „родителите ми”. Аз имам само един родител от 20 години. Плюс това на уважаемата ми майка й е последна грижа синът й какви предбрачни договори ще включва, камо ли да се намесва в това. Все пак аз съм мъж на 40 години, взимам сам решенията в живота си. И трето – хората, които сключват предбрачни договори, явно са много страхливи и комплексирани мъже, които са си взели жена трофей, която да си пазят, подобно на имущество. Да де, ама тази жена се жертва много повече, отколкото аз бих могъл – жертва си и тялото, и живота, и се отдава на едно семейство. Всички тези неща, събрани накуп, са изключително забавни, но въпреки това ни подразниха доста.

С Антония дори се смеехме, че ако тя е взела 10 милиона долара, за какво ще й бъде нужен изобщо предбрачен договор… или може би той ще трябва да бъде двустранен, но така пък даже не е ясно кой кого е прецакал (смее се).

Във въпросната публикация се твърди още, че при евентуална раздяла с Ивайло Батинков Антония не можела да предявява и имотни претенции. А в случай че „причина за развода е изневяра от нейна страна – тя нямала право да получи дори и минимална издръжка”. Но ако виновен е Батинков – „Антония ще се радва на причина месечна сума”. От написаното излиза, че договорът е изготвен изцяло в полза на младоженеца, а Антония била поставена пред свършен факт.

„Те дори не са си направили труда да проверят терминологията”, контрира написаното Антония, която по образование е юрист. И допълва:

„Няма такова понятие като „предбрачен договор”! Има брачен договор, както и режим на имуществената общност. Освен това – в българското законодателство не фигурира Институт по изневярата, както са написали – ние не сме американско законодателство, пише блиц. При нас се регулира само имущественото отношение, а това кой на кого е изневерил и дали е изневерил, няма място в родното законодателство.

Ако Катрин Зита Джоунс изневери на Майкъл Дъглас или обратно – си дължат по 1 000 000 за всяка изневяра – това гласи техният брачен договор, който съм чела, защото ми е било интересно. В България обаче, пак казвам, няма такова нещо! Да коментират, след като са проверили и то елементарни работи, не да скалъпват глупости!”

Красавицата отвръща и на намеците, че семейството на съпруга й не я долюбва изобщо така:

„Аз съм в страхотни отношения с майката на Ивайло. Тя и майка ми са моята най-голяма подкрепа. Не съм си мечтала дори за такава готина свекърва. Чуваме се по няколко пъти на ден, разбираме се страшно много. Последно даже наскоро празнувахме всички заедно Ивановден, тъй като баща ми е Иван, а и Ивайло имаше имен ден. Освен това ми е крайно неприятно, че забъркват името на бащата на Ивайло, който е покойник от 20 години. Ивайло е толкова самостоятелен бизнесмен от години, че просто е абсурдно дори някой да си помисли, че някой може да му каже и копче, камо ли майка му да му оказва влияние. Някакви страшни глупости са това.”

Както в началото стана ясно – според Антония и Ивайло всичко това не е случайно, а абсолютно тенденциозен подход, в чиято основа са сигурни, че стоят техни бивши половинки.

„Това са бивши мои или на Ивайло връзки. Самият факт, че ние се събрахме и сме щастливо женени и то изцяло по любов, подразни много хора. С моите връзки хората са по-наясно, с тези на Ивайло по обясними причини не са, но много жени и мъже бяха ядосани от развоя между нас. Те просто не бяха готови да понесат, че на нас толкова бързо ни се случи всичко – влюбването, сватбата, забременяването, предстоящото раждане. Просто това, че всичко е наред дразни хората”, споделя още Антония, но пояснява за онези, които все още си мислят, че има как да й навредят, че – „явно не могат да се успокоят, че ние сме щастливи”.

„Не съм се разстроила чак толкова, но се ядосах за 10 минути. По никакъв начин обаче, не ми влияе на бременността. По същия начин се пускаха и преди неща – пак от същите тези хора, които не могат да понесат щастието ни. И аз периодично трябва да се обяснявам, че Ивайло никога не е бил женен преди това, няма нито едно дете, както е и при мен. Жена от бивша негова връзка просто не може да преживее, че той си намери любовта на живота, ожени се и е щастлив.”

Засега Антония и Ивайло мислят само за предстоящото раждане на първото си дете. Но вече са обсъдили и евентуално завеждане на дело в близките месеци.

„Напоследък от вестник „Галерия” много ме ядосват, защото има поне 10 аналогични статии за мен, които са публикувани точно там, което означава, че е абсолютно тенденциозно. Това са поръчкови материали. В интерес на истината никак не ми се занимава с дела, но вече много се замисляме дали не е по-добре да го направим”, потвърждава и Антония, за която обаче в този момент единствената актуална тема е появата на бъдещото й дете.

„Вече нямаме търпение с Ивайло да дойде големия момент. Чакаме бебето с много голямо вълнение. Той ще присъства на раждането, ще бъде до мен, както и да родя. Ние не сме решили как ще се случи, защото искаме бебето да си реши как иска да излезе и кога. Знаем, че може да е всеки момент и тръпнем. Напук на всичко сме много щастливи и нещата ни се подреждат много добре. По никакъв начин не могат да ни помрачат щастието”, говори с вълнение миската, която изкара една изключително лека бременност.

„Качих 10 килограма и нито веднъж не съм имала типичното сутрешно неразположение. Сега ми се иска и раждането да е толкова леко”, пожелава си тя и издава още за нас, че с Ивайло вече са решили и как да кръстят детето си.