Гръмна грандиозен скандал: Лили Иванова иска обезщетение от 20 бона от Корнелия Нинова!

 

 

 

Грандиозен скандал избухнал в първите дни на Новата година между Лили Иванова и БСП. В дъното на интригата стоял бившият съпруг на естрадната прима Янчо Таков, който сега се явява съветник на червената Българска свободна телевизия (БСВТ), която трябва да стартира до няколко дни, пише „Уикенд“.

Партийната медия получи лиценз от СЕМ и в последните дни на декември бе качена на сателит и има сигнал, макар все още да няма програма. За сметка на това 24 часа на нейния канал се върти логото на червената телевизия заедно с клип, в който минават кадри от новинарския поток, придружени с емблематични лица на родната култура като Емил Димитров и Лили Иванова и кадри от стари български филми – „Дами канят” със Стефан Данаилов и „Козият рог” с Антон Горчев.

Денонощно по все още нестартиралата медия се върти и емблематичната песен на Емил Димитров „Моя страна, моя България”, която е неофициален химн на БСП. Но докато Столетницата няма проблем с правата върху вечната мелодия, то не така стоят нещата с образа на Лили Иванова, твърдят пред „Уикенд” медийни спецове. Оказва се, че строителите на партийната телевизия решили, че до старта на програмата няма проблем да излъчват денонощно познати ретро лица като Лили Иванова, Стефан Данаилов, Емил Димитров и Антон Горчев, които да нахъсват зрителите на БСВТ предимно на възраст над 60 години.

Никой обаче не си направил труда да попита примата дали е съгласна образът й да се асоциира с новата партийна медия. Когато научила за това своеволие от страна на ръководствата на Столетницата и на телевизията, изпълнителката на „Ветрове” направо побесняла. Лили се ядосала и заради това, че е погазен авторитетът й, и заради факта, че можеше да спечели солидна сума, ако официално се беше съгласила да стане лице на БСВТ. Естрадният динозавър не дава нищо даром и това е известно от десетилетия не само на работещите в шоубизнеса. Има много случаи на благотворителни концерти, на които Лили отказва да пее, ако не получи солиден хонорар.

Всъщност певицата се чувствала обидена най-вече на съпруг № 3 в живота си Янчо Таков, който според слуховете дал идеята заедно с логото на партийната медия да се появява и образът на някогашната му любима. Легендарният телевизионер и соц функционер обаче не си направил труда да попита лично Лили дали е съгласна, смятайки, че като неин бивш мъж, спомогнал за бляскавата й кариера, и сега има някакви права над нея. Иначе откакто се разведоха двамата не питаят особено топли чувства един към друг. Мълвата из коридорите на „Позитано” 20 гласи, че естрадната прима поискала от лидера Корнелия Нинова обезщетение от 20 000 лева за накърнен авторитет. Строителите на партийната телевизия най-вероятно ще платят парите на звездата и дори ще я поканят да пее на предизборните им митинги тази пролет. Стефан Данаилов е зам.-председател на Столетницата и неин депутат, така че е нормално партийната телевизия да показва неговото лице, още повече, че Ламбо от години възбужда червения електорат. Покойният Емил Димитров също бе свързан с лявата идея. Неговото желание дори бе песента „Моя страна, моя България” да бъде като химн на БСП, защото тя единствена се борела за правата на онеправданите и социално слабите. Затова и синът на обичания изпълнител – Емил Димитров-син предостави правата на песента на БСП, подписвайки през 2005 г. договор с тогавашния лидер на партията Сергей Станишев.