Съпруг заля жена си със светена вода, за да прогони зъл дух! Тя обаче се оказа жертва на злокобно заболяване

 

 

 

Майка, чието семейство вярваше, че е „обсебена от зъл дух“, всъщност се борела с рядко заболяване..

42-годишният Стивън Гутиерес се ужаси, когато съпругата му Лорина Гутиерес, на 39 г., внезапно започнала да говори „глупости“ и да получва конвулсии.

Стивън, шофьор на камион, разказва, че поведението на съпругата му е толкова неестествено, че я е облял в светена вода, страхувайки се, че е била завладяна от демон.

Майката на три деца си въобраьзила, че има камери във всеки ъгъл на дома й в Албакърки, Ню Мексико, и крещяла, че трябва да избяга.

Освен това станала агресивна за първи път в живота си.

Лорина, която по професия е държавен следовател, била приета в психиатрично отделение в болница „Пресвитериански касемман“, след като скочила да пребие съпруга си.

Майката не се повлияла от лечението и след една седмица била прехвърлена в местна болница, където лекарите открили, че имунната й система атакува мозъка й.

На яйчника на Лорина бил разположен тумор от шест по шест инча, който ужасяващо влияел на мозъка й.

Туморът е предизвикал автоимунно заболяване, наречено Анти-NMDA рецептор лимбичен автоимунен енцефалит, което е причинило набъбване на мозъка на Лорина.

Симптомите на изключително рядкото състояние, които се появяват внезапно, отдавна се оприличават на случай на „демонично обладаване“.

В тялото на Лорина са създадени антитела, които атакуват тумора, който също е обхванал и здравата мозъчна тъкан.

Майката не можела да говори, да ходи или да яде самостоятелно и трябвало да остане в болницата почти два месеца.

Стивън казва: – Бях толкова уплашен, сякаш беше обладана, така се държеше.Тя не можеше да заспи и просто говореше глупости. Продължаваше да казва „Трябва да се махнем оттук, трябва да си тръгнем“.

Продължаваше да става и се опитваше да напусне къщата. Нейният лекар ме попита дали пие или употребява наркотици. Медиците решиха, че това състояние може да е депресия или нервен срив.

„По време на психиатричната  консултация замахна към мен и трябваше да я задържим. Тогава я приеха в психиатричната болница. В един момент я залях със светена вода.

Лорина добавя: „Те вярваха, че имам нервен срив, въпреки че нямам проблеми с психичното здраве. В продължение на няколко дни съпругът ми каза, че цялостното ми поведение се променило. Не мога да си спомня, но той казва, че съм се страхувала, че в къщата има камери. Казвала съм му, че трябва да ги изключим. Продължавах да се опитвам да избягам и да изляза от къщата. “

Майката преживява шест пристъпа за ден, докато лекарите се опитвали да изчистят тялото й от опасните антитела, използвайки плазмафереза ​​и тежки стероиди.

Лорина казва: „Загубих всяка функция на тялото си, способността да ходя, да говоря, да ям или дори да отида в тоалетната сама. Бях 39-годишна жена с пелени за възрастни.

– В момента съм в ремисия. Това повлия на целия ми живот. Това беше изключително травматично преживяване. “

Стивън добави: „Чувствам се много щастлив, че все още имам жена си“

Въпреки травмата на болестта, Лорина вярва, че вярата й е помогнала да остане положителна.

Лорина и Стивън, които са родители на Джонатан, 25, Матю, 19 и Алиса, 16, сега са решени да повишат осведомеността за енцефалита.

„Аз оцелялях и наистина чувствам, че мога да помагам на другите с опит и информация. Сега знам, че това е моята цел. „/ Zdrave.to