От последните минути: Шофьорът, преследван цяла нощ из Централна България, падна в капана на полицията

Задържан е и шофьорът на автомобила, който полиция преследва цяла нощ от Стара Загора през през АМ „Тракия”, Раковски, Карлово, Калофер, Казанлък, Ягода и Ръжена.

Той е на 29 г., все още не е известно дали е криминално проявен. Беше издирван близо 3 часа, информира bTV.

Гонката е започнала към 2:40 ч. тази нощ, след като пътуващите не се съобразили с указанията да спрат за рутинна проверка в Стара Загора. Шофьорът на колата подминал пътните полицаи с висока скорост и се отправил по магистрала „Тракия” в посока Пловдив.
Край Чирпан последвал втори опит колата да бъде спряна, но и той бил неуспешен.

На моменти автомобилът се е движил с повече от 200 км/час. Пътуващите се отправили към Карлово и Казанлък. И в Казанлък шофьорът успял да избяга от органите на реда. От Раковски са отбили към Карлово. Минали са през Калофер и там за малко да прегазят пешеходец.

Автомобилът в крайна сметка е спрян между селата Ягода и Ръжена. Шофьорът обаче успял да избяга. Първоначално бяха задържани двамата му спътници – на 23 и 32 години. Единият е криминално проявен.

При преследването не е използвано оръжие, а само устройство за спиране на автомобила – лента с шипове за пукане на гумите, каза за bTV главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

В гонката са се включили много патрулки от областите Стара Загора и Пловдив, една от тях е ударена, но има само материални щети.

Очаква се по-късно днес на съвместен брифинг полицаите от ОДМВР – Стара Загора и РП – Казанлък да дадат повече информация по случая.