Палавата бургазлийка, която хвърли в шах полицаите с изказването си, се оказа гадже на…

Новата любима на известния в криминалните среди на Бургас Михаил Шивачев с прякор Мишо Църа, се върна в родния си град след 12-годишен престой в Германия и предизвика разгорещен дебат на тема – възможно ли е дрога да се предава чрез поемане на семенна течност.

Въпросът изглежда смешен, но всъщност наистина предизвика спор дори между опитни юристи, които дори обсъждаха какъв би бил резултатът при следствен експеримент – предават ли се вещества като наркотици и алкохол при орална любов.

Причината за това е случай отпреди седмица, когато приятелката на Мишо Църа – очарователната и възпитана 30-годишна Силвия, е била зад волана на лек автомобил „Фиат Пунто“. Тя пътувала заедно с любимия си, когато били спрени за проверка на 10 януари, около 1,10 часа на ул. „Митрополит Симеон“. При тест с дрегер за наркотични вещества апаратът отчел бензодиазепини, амфетамин и метамфетамин, съобщава burgasinfo.com.

Младата жена живеела от 12 години в Германия, запознала се преди 2 месеца с Църа и пламнала любов между двамата. Според запознати със случая тя самата не представлявала интерес за полицията, а колата е била спряна заради присъствието на Шивачев в нея.

Направили им пълна проверка, не била установено наличието на алкохол. Момичето твърдяло, че единственото вещество, което е приела, е било изпушена преди 3 дни цигара с марихуана. В района, в който тя живеела в Германия, пушенето на трева било разрешено и всеки можел да носи у себе си до 2 грама. Не е ясно как обаче при проверката е било установено наличието на амфетамин и метамфетамин. Именно това роди бурната дискусия и версията за орална любов.

„Както бебето поема антитела от кърмата на майка си и тя трябва да е здрава, така има логика вещества от телесните течности на един човек да преминат в друг човек. Не е ясно в какъв процент става това“, смята бургаски юрист, който вярва в подобна теза. Друг пък тотално отрича подобна възможност. „Звучи ми като нескопосана шега“, казва той.

В крайна сметка по случая е образувано бързо производство.

Бургазлията Михаил Шивачев е известен от бандата на Рижите и е стар познайник на полицията. 36-годишният мъж е осъждан многократно за различни престъпления от Наказателния кодекс.