Първа СНИМКА на неуловимото Пежо 307, преследвано цяла нощ из Централна България (ВИДЕО)

 

 

Сивото  Пежо 307, който полицаи през половин България, е с регистрационен номер СЗ 7716ВТ. Автомобилът е собственост на четвърто лице, няма данни да е бил краден, пише „Монитор”.

Гонка почти по холивудски филм спретнаха трима млади мъже от Стара Загора, след като автомобилът им Пежо 307 не спрял при подаден знак „Стоп“ за проверка от патрулни полицаи в Града на липите.

Стартът на преследването, което завършило призори по пътя между селата Ягода и Ръжена е бил даден около 02,30 часа в четвъртък на 17 януари.

Сивото Пежо с регистрационен номер СЗ 7716ВТ успяло да изблъска служебната кола на МВР и да отпраши първоначално към автомагистрала Тракия като на моменти се е движело със скорост от над 200 км /час, в района на Чирпан колата се отклонила по второстепенни пътища , минала край Пловдив и „забила“ към подбалканския път.

Автомобилът бил „препредаван“ от полицейско управление на полицейско управление. Гонката продължила от Карлово към Казанлък, униформените направили всичко възможно да не допуснат катастрофа, умишлено не са били произвеждани изстрели във въздуха. В крайна сметка пежото спряло със спукани от поставени на асфалта шипове, задържани са били двама от пътниците на по 23 и 32-години, единият от които се оказал отколешен познат на криминалистите.

Водачът, 29-годишен заралия успял да избяга, при издирването му са били използвани 3 следови кучета, които влезли в дирите му и към 8,30 часа той е бил арестуван в Мъглиж.

Тепърва ще се установяват причините за екшъна, предстои да бъде образувано досъдебно производство под надзора на районната прокуратура в Казанлък.