От какво е болен братът на Кейт Мидълтън

 

 

На последните снимки, на които видяхме Джеймс Мидълтън, не ни изглеждаше никак депресиран. Дни след слънчевата почивка по коледните и новогодишни празници на остров Сейнт Барт обаче дойде едно неочаквано признание от брата на херцогинята на Кеймбридж.

Джеймс написа вероятно най-откровеното си писмо, което бе публикувано в Daily Mail. В него той за първи път говори открито за борбата си с клиничната депресия, която продължава вече няколко години.

А изповедта му е вдъхновена от кампаниите за психично здраве под патронажа на британския кралски двор.

Снимка 400879

Източник: GettyImages

За да подкрепи сестра си Кейт, Джеймс Мидълтън разкри, че има „рак на ума“, така той определя депресията, която за него е сериозно състояние, болест, на която трябва да се обърне достатъчно внимание. „Това не е някакво конкретно чувство, а по-скоро липса на чувства“, допълва той.

Именно депресията кара брата на Кейт да усеща живота си като тотален провал, въпреки че сигурно мнозина искат неговия живот. Джеймс смята, че съществува без цел и без посока и единственото, което изпитва в началото на всеки нов ден, е безпокойство. А нощите му са изпълнени с невъзможността да заспи.

Дълго време Джеймс таи в себе си своите душевни терзания и не споделя дори на най-близките си. Но идва моментът, в който просто рухва и се налага да потърси помощ от психиатър. Той го тества за Синдром на дефицит на вниманието и препоръчва когнитивна поведенческа терапия, която все още посещава.