5 НЕОБЯСНИМИ СВРЪХЕСТЕСТВЕНИ СЪБИТИЯ, ПРОМЕНИЛИ ИСТОРИЯТА

 

 

Когато историята достигне до кръстопът, често посоката й се решава от сили извън нашето разбиране. Естествено, обикновено това са богатите на власт, правителствата и военните лидери, които често изменят съдбите на хората чрез войни и задкулисни игри.

Има обаче случаи, когато тези външни сили не са хора, играещи си на шах със света. Понякога те са нещо друго ,съобщава  iskamdaznam.com .

Повечето разкази за свръхестественото се приемат за безсмислици, игра на светлината или чиста лъжа. Човек лесно отхвърля нещата, които не разбира. И въпреки това, понякога тези феномени оставят своя дълбок белег в историята, променяйки света, дори хората да не вярват в тях.

Когато се случи нещо странно, първият ни инстинкт е да го оспорим. Когато хиляди хора видят нещо странно, тогава имаме сериозен проблем.

5. Чудото на Слънцето

1

Чудото на Слънцето е официално признато за истинско библейско чудо от Католическата църква на 13 октомври 1930г, две години след като се случва.

По обяд на 13 октомври 1917г, в град Фатима, Португалия, хиляди се събират под бурните облаци, които внезапно са разкъсани от плътен, въртящ се диск, който започва да пръска заслепяващи лъчи светлина. Мнозина смятат, че това е явление на Богородица.

Няма начин, нали? Само че продължилото 10 минути събитие е наблюдавано от десетки хиляди души на различни възрасти. Въпреки някои теории за космически прах и игра на светлината, науката не е успяла да обясни случилото се.

4. НЛО в Розуел

2

Това градче вероятно щеше да остане известно само като родното място на Деми Мур, ако не беше теорията, вдъхновила безброй шантави истории. Почти 70 години по-късно, нейният ефект все още се усеща.

Когато метеорологичен балон (както твърди правителството) се разбива в нечия спалня, мнозина избухват с твърдението, че всъщност става въпрос за извънземни. Това, че Зона 51 се намира надолу по пътя, не помага особено.

Дори катастрофата да не е била с участието на НЛО – и със сигурност не е била последвана от аутопсия на извънземно – целият инцидент е ярък момент в занимаващата се с паранормалното общност и е променил поп културата до толкова, че само като чуем „Розуел“ и си представяме летящи чинии.

3. Древни артефакти оспорват историята

3

Според последните изчисления – базирани на фосили и т.н. – съвременният човек броди по Земята от около 200 000 години. Било ни е нужно много време обаче, докато започнем да правим нещо интелигентно, вместо само да се бием по главите.

Как тогава да обясним камъните на дропа – дискове на 12 000 години, покрити със странни йероглифи? Или пък сферите от Клерксдорп – камъни на 3 милиарда години, по които има издялани резки?

Никой не е сигурен. Мнозина ги отхвърлят като фалшиви артефакти. Уфолози пък смятат, че са оставени от извънземни същества, които са дали на хората вдъхновение за цивилизацията.

2. Звук от океана

4

Хората прекарват толкова време взирайки се в звездите в търсене на чудати същества, че забравят колко още изненади ни чакат на Земята. Все пак 95% от световния океан остава неизследван, а под определена дълбочина налягането прави това почти невъзможно. Какви ли странни създания се спотайват там?

Въображението ни се развихря още повече, след като Национално управление на океанските и атмосферни изследвания в САЩ записва странен звук дълбоко под вълните – нискочестотен и откачено мощен звук, много различен от всичко, което сме чували досега.

Източникът на мистериозния звук е на около 1760км от местоположението на Ктхулу от историята на Лъвкрафт, което е ужасяващо. Едва ли това чудовище всява такъв смут там долу, но въпреки това звукът ни напомня, че вероятно има интелигентен живот, който чака да бъде открит, само че не е в небето.

1. Битката за Лос Анжелис

5

Това вероятно е една от най-документираните и все още неразрешени загадки в модерната история. Фактите са следните: от вечерта на 24 февруари до сутринта на 25 февруари 1942г американската армия отговаря на непровокирана, неидентифицирана атака от вражески сили в небето над Калифорния. Наредено е пълно затъмнение, а хиляди са събудени да застанат на позициите си. Започва огън с .50-калиброви картечници и артилерия, продължил около час. Изстреляни са над 1400 снаряда. Няколко сгради и коли са повредени, а петима цивилни загиват – трима при катастрофи и двама от сърдечен удар в следствие на стреса.

Инцидентът се случва няколко месеца след нападението над Пърл Харбър, което означава, че американците тъкмо са влезли във войната и са леко превъзбудени. Въпреки това не биха стреляли на поразия без нищо. Първоначално се смята, че това е второ нападение на японците, но бързо се оказва, че не е така.

Секретарят от военноморския флот Франк Нокс маха с ръка и обявява, че е било „фалшива тревога“, но не обяснява ярките светлини в небето, вдигнали на крак армията. Уфолозите държат, че това е едно от най-значимите свръхестествени събития в историята: първият контакт.