Всички ѝ се подиграваха, че е дебела и тежи 120 кг., но когато я видяха на бала… Никой не я позна (СНИМКИ)

 

 

 

 

Cвeтoвнaтa cтaтиcтиĸa coчи, чe вce пoвeчe xopa зaбoлявaт oт нaднopмeнo тeглo и зaтлъcтявaнe. Бeзcпopнo дoĸaзaнa e вpъзĸaтa мeждy тeзи двe зaбoлявaния и зaгyбaтa нa тpyдocпocoбнocт, инвaлидизaциятa,  пpeждeвpeмeннaтa cмъpт и много зaбoлявaния,

Причините, които карат хората с наднормено тегло да се вземат в ръце и да отслабнат, са най-различни.

Някои осъзнават, че така ще се чувстват по-добре физически. Други искат да се харесат на противоположния пол, а трети мечтаят за работа, която е несъвместима с наднорменото тегло.

За младата австралийка Джоузефин Десгранд най-голямата причина да отслабне било завършването на училище.16-годишното момиче, което тежало цели 122 кг., започнало да осъзнава, че се нуждае от промяна.

Джоузи на няколко пъти опитвала да се раздели с част от излишните килограми и се подлагала на диети, но всичко завършвало с огромен провал. Връстниците й не спирали да й се подиграват заради външния й вид, а това оказвало огромно влияние на самочувствието й.

През октомври 2016 година тийнейджърката решила, че трябва сериозно да се вземе в ръце. А 11 месеца по-късно от срамежлива и комплексирана ученичка, се превърнала в красива, стройна и уверена в себе си млада дама.

Чудите се как е успяла да отслабне толкова много и какво прави, за да поддържа идеалната си фигура? Джоузи не се е подлагала на операции, не е взимала вълшебни таблетки, нито скъпи хранителни добавки.

Близо година тя упорито е следвала пътя към своята мечта – да отслабне, за да може на бала си да изглежда добре в прилепналата си рокля.

„Направих си няколко снимки от различни ъгли, за да отбележа началото на раздялата с излишните килограми. Предстоеше ми дълъг път и исках да запечатам дори и най-незначителните постижения по него“, споделя госпожица Десгранд.

Плодовете на усилията й са видими за всички.

А напредъка си записвала в специално създадено за целта списание.

Джена свали чутовните 45 килограма! Стана секссимвол и покори Instagram със СНИМКИТЕ си

Джоузефин напълно изключила захарта и хляба от менюто си, намалила значително и количеството въглехидрати.

Порциите, които консумирала, станали много по-малки, наблегнала на зеленчуците, но вместо варени или задушени, ги ядяла в суров вид.

„Сега ям по малко месо, зеленчуци и салати. Плодове ям по 3 пъти седмично“, споделя австралийката.

Джоузефин Десгранд добавя, че от момента, в който е решила да се вземе в ръце и да отслабне, нито веднъж не е изпитала съмнение, че не постъпва правилно. И дори не си е помисляла да се откаже от диетата.

В продължение на 11 месеца строго спазвала всички правила и от 122-килограмово момиче се превърнала в 64-килограмова красавица.

„Снимах храната си и я поствах в Инстаграм. А интернет потребителите ме подкрепяха, правеха ми комплименти и дори ме молеха да споделям с тях рецептите си. Без тях щеше да ми е много трудно да постигна целта си“, споделя красавицата.

Голяма част от излишните килограми Джоузи свалила през първите шест месеца. Няколко месеца след старта на промяната, младата австралийка започнала да се занимава и със спорт. Правела изключително прости упражнения. Първоначално това се случвало в дома й, пред телевизора. Сега ходи на фитнес 3-4 пъти седмично и си има собствен треньор.

Абитуриентският й бал се превърнал в деня на триумфа. Джоузефин се появила в разкошна червена рокля по тялото, с която приковала всички погледи към себе си.

Младото момиче си спомня, че в този ден се е чувствала като истинска холивудска звезда, която върви по червения килим.“Чувствах се страхотно, всичко беше много яко… Имах бала, за който винаги съм мечтала“, споделя тя.

Сега Джоузефин е на 19. Абитуриентският й бал отдавна е зад гърба й, а излишните килограми дори не смятат да се връщат. Австралийката е все така стройна и уверена в себе си. С приятеля си Джоузи пише книга за отслабване. „Искам да вдъхновя и други хора да отслабнат. Всеки заслужава  щастието, което изпитвам в момента“, казва момичето.

„В момента не гледам на това като на режим, а като на начин на живот. Нямам никакво желание да се докосвам до шоколад. Това е моят избор. Здравословният начин на живот е най-правилното решение, което някога съм взимала. След като свалих 60 кг., се чувствам невероятно. Вие също можете да го направите!“, уверява Джоузефин Десгранд.

А майка й казва, че диетата е променила не само външността на Джоузи, а целия й живот. И сега тя е друг човек!