Трагедията: Дядо мъчил да спаси момчето с въдица

 

 

Дядото на едно от децата, които били на брега, когато приятелят им пропаднал в замръзналия язовир, се е опитал да спаси момчето с въдица. Миг, след като ледът се спукал и 15-годишното момче потънало, приятелчетата му позвънили на бабата на едното. Тя веднага се обадила на дядото, който тръгнал към мястото.

Мъжът опитал с въдица да извади момчето, но не успял.

Както „Марица” първа писа 15-годишно момче от Първенец се удави в ледените води на язовир край Марково. Трагедията се разигра тази вечер, когато пострадалият и двама негови приятели отишли на язовира. Според една от версиите едно от момчетата решило да си направи селфи и се отдалечило на 5 метра от брега. Изведнъж започнало да скача върху леда и той се пропукал. Момчето пропаднало в дупка около 5 м в диаметър.

Мястото , където момчето е потънало, е било дълбоко около 4 метра, а ледът дебел около 4 см. Момчето е правило опит да излезе, хващайки се за леда, но той се чупел и не успял. В Първенец хората говорят, че децата често ходели на язовира, въпреки че родителите им забранявали.

Екипи на Гражданска защита издирват удавеното момче. Все още тялото му не е открито. Водолази влязоха с лодки във водоема. Те чупят леда и търсят тялото на момчето. От пожарната са осигурили огромен прожектор.