Шофьор на автобус преби младеж, спрял за лекарства на спирка в Смирненски

 

 

Млад пловдивчанин бе бит от шофьор на автобус на градския транспорт, а причината – спрял превозното си средство на спирка. На потърпевшия е била причинена лека телесна повреда, а на побойника повдигнато обвинение.

стовището с улица „Царевец”. Млад мъж спрял колата си на спирката, за да посети аптеката. Излизайки, колата му била запушена от пристигнал междувременно рейс N 37. След като се качил в колата, от автобуса слязъл шофьорът и без да каже и дума, нанесъл удари с юмрук на нищо неподозиращия пловдивчанин. Отново безмълвен побойникът се качил в превозното средство и потеглил. Стъписан пострадалият позвънил на баща си, който го посъветвал да сигнализира до спешен телефон 112 и да тръгва след автобуса.

Агресивният рейсаджия бил настигнат на булевард „Васил Априлов” и спрян от униформените и бития пловдивчанин.

По-късно на същия ден потърпевшият посетил болница, където му било издадено съдебно-медицинско удостоверение. Лекарите установили, че на момчето е причинена телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата и гръдния кош и лек отток на носа.

На водачът на автобуса е било повдигнато обвинение.

Няколко месеца след побоя започнало и делото срещу шофьор. По време на заседанието са били разпитани множество свидетели. Пряк очевидец на ударите е бил собственикът на лавка за закуски, намираща се на спирката. По думите му именно шофьорът на рейса е нанасял ударите. Коренно различни обаче били показанията на кондуктора в превозното средство. Той всячески се е опитвал да оневини колегата си, казвайки, че удари не е имало.

Имайки предвид чистото съдебно минало, трудовата ангажираност и семейното положение на шофьора, съдът го освободи от наказателна отговорност. Наложената санкция е финансова, в размер на 1000 лева.Присъдата подлежи на обжалване.