Афера съшита с бели конци! Как един рецидивист -протестър бе употребен срещу полицията! „Битият“ от полицая Ив. Баладжанов, Кр. Методиев от Кресна- не е бит!

 

 

 

Скандално оплакване на известен кресненски рецидивист с десетки дела за кражби и други престъпления, провокира спешна проверка в полицейското управление в Сандански, която е на финала си..

Красимир Методиев, известен местен крадец, обвини пред публика полицая Ивайло Баладжанов в нанесен му побой по време на арест, изобретателният Методиев размаха в мрежата разкъсана по време на побоя тениска и показа следи по гърба си, от това, че е бит,съобщава struma.com.

Оказа се, че в деня, в който Методиев е заведен в полицията по повод кражба на оръжие в Кресна, той не е бил облечен с тениската, която показва. Следите от одраскано по гърба му не са вследствие на побой. Камерите в полицейското управление сочат, че между обвинения в побоя полицай Баладжанов и Методиев не е имало никаква среща, така както твърди „битият“. Проверката е категорична, че такъв случай няма бой няма и, че рецидивистът не казва истината.

Методиев е добре познат на кресненци и полицаите от години. Името му се свързва със серия кражби на територията на Кресна и района, а той заподозря в ареста си, отмъщение за участие в протестите действия в града. В Кресна знаят, чии човек е Методиев, как осигурява хора да създават безредици на протестите и се коментира, че именно неговите силни поддръжници са го подтикнали да направи подобно оплакване.

Рецидивистът е бил уверен, че ще му бъде осигурена защита – всякаква. Сметките обаче излязоха криви и някой подцени сериозно органите на реда. Полицаят обвинен в несъществуващ побой е силно ядосан от нелепите обвинения и ще заведе граждански иск за клеветите срещу Методиев.

„Истинско безобразие, този човек лъже“, каза  Баладжанов, след като станаха ясни резултатите от проверката. Интересно е, че и до момента битият не е депозирал жалба в полицията в Сандански, ченгетата се самосезираха от излъчен видео запис. Надяваме се, протекторите му и тези, които му обещаха, че ще разкажат „играта“ на ченгетата, да му осигурят сериозна защита в съда срещу оклеветения Баладжанов.