Кървав екшън в „Слатина“! Рецидивист счупи ръцете на 17-годишното си гадже, тръгна да я убива, а за капак…

Млад рецидивист счупи ръцете на гаджето си, преби я почти до смърт, а щом видя полицията, заплаши, че ще се хвърли от осмия етаж на блока. Страховитият екшън 25-годишният Даниел Велинов разиграл в понеделник вечерта в столичния квартал „Слатина“, пише в. „Телеграф“.

„Дани плашеше да скочи, видяхме много патрулки, едно момиче нещо плачеше, беше цялото насинено“, разказаха обитатели на блок 3, който се намира в близост до стадион „Академик“, станали свидетели на екшъна.

Привечер в понеделник майката на 17-годишната Йорданка получила СМС. Той бил зов за помощ. Щерката Дани твърдяла, че приятелят и Дани ще я убие този път. Жената незабавно подала сигнал на телефон 112, а заедно с полицията отишла на адреса на Велинов. Там обаче Йорданка отказала да отключи вратата въпреки настояването на униформените и майка й. след известно време обаче склонила.

„Видяхме едно ужасно бито момиче, то май злоупотребява с някакви вещества, не изглеждаше добре“, коментираха съседи на Велинов.

Прегледът на медиците показал, че момичето е със счупени ръце и жестоки отоци по цялото тяло, причинени от зверски побоища. Имало и стари травми, коментираха лекарите.

През това време Даниел успял да се провре през малък прозорец и да се качи на покрива на блока. Плашил, че ще се хвърли. Часове наред разигравал униформените, но най-накрая слязъл и бил арестуван.

„Обичам го, не ме е бил той“, изкрещяла Йорданка. Тя категорично отказала да свидетелства срещу него. Според майка й – от страх. Девойката твърдяла през цялото време, че едната ръка счупила, защото я дръпнало куче, а другата – в дискотека, защото се била с някакви хора, без да уточнява повече подробности.

От МВР заявиха, че е образувано досъдебно производство. Справка показа, че и преди е имало сигнал от майката на Йорданка, но работата по него била прекратена, защото момичето отказвало всякакво съдействие.