Лекари повече от два часа правиха сърдечен масаж на мъж и… (СНИМКИ/ВИДЕО)

 

В Китай лекарите в продължение на два часа и половина правили масаж на сърцето на пациент, който бил на ръба на смъртта. Видео от безпрецедентната животоспасяваща процедура се появи в социалните мрежи.

 

 

Инцидентът се случи на 2 януари в болница в Университета за традиционна китайска медицина в провинция Ляонин в Китай. Реанимацията започна веднага след като пациентът е откаран в болницата.

20 лекари са извършвали кардиопулмонална реанимация като непрекъснато са се редували. Пациентът Джанг бил в състояние на клинична смърт в продължение на 150 минути. Общо почти 15 хиляди натиска бяха направени на гърдите му.

 

Обикновено в китайските болници стандартното време за реанимация е не повече от 50 минути. Лекарите решили да продължат с опитите Джанг да бъде върнат към живота, защото в процеса на сърдечен масаж, медицинските устройства записвали слаба сърдечна дейност.

Членовете на семейството на пациента вече са били започнали да се подготвят за погребението му, когато научили, че лекарите са успели да върнат сърдечния ритъм.