Ето това е извратеняка, който изнасили и забремени пациентка в кома, вместо да се грижи за нея

 

 

 

В американския град Финикс е арестуван медицинският брат, който забремени пациентка в кома, за която се грижеше.

За това съобщава ABC 15 Arizona. ДНК анализ е показал, че баща на бебето е 36-годишният Нейтън Съдърланд. От 2011 година той работел в медицинския център Hacienda Healthcare, където била настанена и изпадналата в кома жена. Държавните архиви показват, че е бил лицензиран като клиничен асистент през 2005 г., преди да стане лицензирана медицински брат през 2011 г. 36-годишният мъж е от Хаити и редовно обикалял местните църкви, където изпълнявал госпел заедно със сестра си. „Родителите ми се разделиха в Хаити и си спомням, че майка ми не можеше да се грижи за нас, така че тя ни отведе в детски дом“, твърди Садърланд. Очаква се прокуратурата във Финикс да му повдигне обвинение в сексуално нападение и насилие над инвалид, възрастен или болен човек,пише блиц.

Покрай скандала с беззащитната пациентка, насилвана сексуално, са били отстранени и двама лекари от Hacienda Healthcare. Оставката си е подал и изпълнителният директор на компанията Бил Тимънс. Пациентката от медицинския център роди на 29 декември. Сътрудниците на здравното заведение твърдят, че не знаели за бременността, докато не започнало и самото раждане. 29-годишната жена се нуждаела от постоянни грижи заради повреждане на мозъка след епилептичен припадък. Тя била над десет години в кома без да дойде в съзнание. Жената била настанена в болницата преди три години и била в самостоятелна стая. Заради уврежданията й се нуждаела от денонощни грижи. Близките на жертвата са изключително възмутени. Те смятат, че персоналът на клиниката недостатъчно добре е следил за състоянието на родственицата им. Все пак те решили да не изоставят новороденото. То ще бъде отгледан от родителите на жената. Бащата и майката все още не могат да разберат как дъщеря им е успяла да забременее.

Момичето не е в дълбока кома, а във вегетативна. Това е дълбоко безсъзнателно съзнание, в което човек не е способен да мисли. Но тялото му може да работи нормално. Такива пациенти могат да дишат сами, понякога отварят очите си или дори издават звуци и показват емоции.

Например, някои хора могат внезапно да плачат или да се смеят, докато са в кома. По правило кома и вегетативно състояние са взаимозаменяеми понятия, но всъщност между тях има значителна разлика. Човек в дълбока кома никога няма да се смее. Във вегетативно състояние такива реакции се считат за нормални. По този начин, яйчниците на засегнатата пациентка са функционирали нормално през цялото време, така че тя е била в състояние да зачене дете. Бебето в утробата се е развивало правилно, защото през цялата бременност е получавало необходимите хранителни вещества. Самите болнични работници не забелязали, че състоянието на жената някак си се е променило.