Майката се втурна обратно към детската градина, когато ѝ се обадиха че става нещо страшно с детето ѝ

 

 

Когато оставяме децата си в предучилищна възраст , често го правим, защото имаме голямо доверие в персонала.

Нашите деца са най-ценното, а родителите ще се стремят да направят всичко възможно, за да не им навреди някой.

За една майка обаче един нормален ден се превърна в кошмар, след като бе оставила дъщеря си в яслите.

Преди почти две години Трейси Блинов оставила тогавашната си седеммесечна дъщеря Елиана в яслата Бизи хандс, в Монтана, САЩ, на път за работа.

Не след дълго тя получава обаждане… и се оказва, че тя никога няма да го забрави.

Оказва се, че Елиана е била ухапана и така Трейси сяда в колата си и се връща обратно в яслата.

Когато пристига, тя вижда наистина шокираща гледка.

Елиана не е само веднъж ухапана; лицето й е покрито с белези, причинени от по-голямо дете.

Това, че детето може да ухапе друго, не е толкова обезпокоително, нито необичайно.

В края на краищата, те изучават света, а на други им отнема малко повече време, за да разграничат това, което е приемливо и кое не. Проблемът на Трейси се състои в това, че бебето й е ухапано многократно и очевидно без персонала да се намеси.

След като вижда кадрите се установява, че Елиана е била ухапана почти половин минута, преди един от членовете на персонала да дойде на помощ.

Това довежда до над десет следи от ухапване по лицето и тялото на Елиана.

Беше започнато разследване, за да се разбере защо толкова дълго време персоналът трябваше да реагира, въпреки че в предучилищната възраст твърдят, че са действали веднага след като чули писъците на Елиана.

Предишен инцидент

Двугодишният малчуган, виновен за нападението е преместен от друга детска градина, точно заради ухапване на дете. Майка му обаче решила да не споделя това с персонала на яслата.

– Това дете просто дойде и майка му го записа, без да казва, че детето е изгонено от друга детска градина само седмица преди това, точно по същата причина- Ако това ни беше казано, бихме могли да кажем „Не, не можем да го вземем“.

Ухапванията са толкова тежки, че Елиана трябвало да приема антибиотици. Въпреки това, малкото момиченце, въпреки че е пълно с наранявания е в добро настроение само няколко дни след събитието.

Трейси коментира инцидента:

– Днес е в много по-добро настроение. Щастлива съм да кажа, че синините и подуването спадат малко, удивително е колко са устойчиви бебетата. Така получавам подкрепата на всички. ABC Fox Montana и KPAX ще представят истории за нашето сладко момиче. “

Законът в Монтана казва, че трябва да има максимум четири малки деца на един възрастен в детска градина.

След атаката на Елиана обаче, от детската градино обявяват, че целта им е да намалят това до две деца на служител, за да се гарантира, че нищо подобно не би се случило отново.

Очевидно, когато оставяме децата си на детска градина, очакваме да се грижат добре за тях; вярваме, че нищо лошо няма да им се случи.

Всеки, който някога е имал дете, ще знае че дори и да се обърне за секунда може да се случи инцидент.

Ако за Елиана  е била нужна половин минута, за да получи помощта, от която толкова отчаяно се нуждаела, изглежда, че дневните грижи трябва сериозно да променят методите си на практика. Разбира се, майката на виновното дете също би трябвало да поеме своята отговорност. Надявам се, че родителите на Елиана няма да се страхуват да я оставят в детско заведение отново.