Лекари спасиха човек от смъртта с помощта на най-неочакваното лечение

 

 

Във Виетнам лекарите са успели да спасят човек от сигурна смърт в следствие на интоксикация, като са му дали 4.5 литра бира, пише „Дейли мейл“.

48-годишен местен жител бил приет в болница в много тежко състояние. Нивото на метанол в кръвта на човека е надвишило нормата с повече от 1000 пъти поради факта, че той е пил много нискокачествен алкохол.

Лекарите решили да налеят няколко кутии по 0,3 л бира в тялото на човека, заради съдържанието на етанол, антидот на метанола. Пациентът се подобрил и през следващите 12 часа му била давана по още една бира на всеки час. През цялото това време лекарите са почиствали кръвта му от смъртоносни токсини. В резултат на процедурите мъжът се събудил и няколко седмици по-късно бе изписан от болницата.

Метиловият алкохол е смъртоносна опасност за хората, тъй като се окислява до токсичен формалдехид.

В същото време ви предлагаме да се запознаете и с 10 ползи от пиенето на бира:

1. Бирата удължава живота

Изследователи от Вирджинския технологичен институт са установили, че за умерените консуматори на бира рискът от смърт в определен период от време е с 19 процента по-малък, отколкото за хората, които не близват и капка.

2. От бира се отслабва

Тим Спектър от Кралския колеж в Лондон е автор на книгата „Митът за храната“, в която твърди, че всичко, известно на хората за отслабването, е погрешно. Авторът например изтъква, че пиенето на белгийска бира е полезно за стомашно-чревните бактерии, подпомагащи ефикасното храносмилане.

3. Бирата помага срещу рак

Смята се, че съставка в бирата може да помогне на тялото в борбата срещу рака. Веществото ксантохумол – флавоноид в хмела, който се използва в производството на бира, е мощен антиоксидант със свойството да потиска ензими с роля в развитието на туморите.

4. Бирата е полезна за мозъка

Изследване, публикувано в „New England Journal of Medicine“, е установило, че при жените, които консумират по едно алкохолно питие дневно, е по-малко вероятно умствените способности да отслабнат с напредването на възрастта.

5. Бирата в действителност няма вина за биреното коремче

Проучване на специалисти от Университетския колеж в Лондон показва, че всъщност няма достатъчно научни доказателства в подкрепа на схващането, че пиенето на бира води до появата на характерното коремче. „Разпространеното схващане е, че средностатистически любителите на бирата са по-дебели от почитателите на виното или спиртните напитки. Връзката между бирата и затлъстяването, ако изобщо има такава, вероятно е слаба“, пишат изследователите.

6. Бирата предпазва от камъни в бъбреците

Според проучване, публикувано в изданието на Американското дружество по нефрология, за хората, които пият бира в умерени количества, рискът от камъни в бъбреците е с 41 процента по-малък.

7. Някои видове бира съдържат по-малко калории от обезмаслено мляко

Тъмната бира „Гинес“ съдържа по-малко калории и от обезмаслено мляко, и от портокалов сок.

8. Бирата предпазва от болестта на Алцхаймер

Ако прекалите с бирата, едва ли ще си спомняте много от предишната вечер. В дългосрочен аспект обаче любимото пиво е полезно за паметта. Китайско изследване показва, че съдържащото се в хмела вещество ксантохумол предпазва мозъчните клетки от увреждане и може да забави развитието на невродегенеративни заболявания като Алцхаймер и Паркинсон.

9. Бирата изобилства от витамини

Кой се нуждае от противни смутита? „Ако анализирате бирата, с изненада ще установите колко полезни вещества се съдържат в нея“, казва австрийският експерт д-р Щефан Домениг.

10. Бирата заздравява костите

Чаша или две дневно от любимото пиво може да помогне за заздравяването на костите. Проучване, публикувано в „Journal of the Science and Agriculture“, показва, че бирата е богата на необходимия за поддържането на костната плътност силиций.