Медик от Спешна помощ разби митове за лечението на грип

 

 

Лекар от Спешна помощ се възмути от начина, по който се отразява грипната епидемия и от коментари на здравни експерти по този повод. Според него се насажда излишна истерия.

Коментарът му е публикуван в една от специализираните фейсбук групи: „Молим Ви спрете с тази истерия за жертвите на грипа.

Никой от починалите пациенти няма вирусологично изследване, доказващо,че е бил болен от грип. Уважаеми експерти, инфекционисти, пулмолози и всякакави други -ози и -исти , спрете да пращате пациентите в аптеката да се лекуват с тамифлу без рецепта и преглед и да ги съветвате да не ходят при лекари, защото чакалните били развъдници на вируси.

Непрофесионално е, не етично е, опасно е. Не всяка вироза се лекува с тамифлу! Не всяко оплакване на пациента е вироза или грип. За целта се снима анамнеза,пациентът се преглежда и се прецизира доколко инфекцията е вирусна, бактериална или смесена , както и доколко е вероятно вирусната инфекция да е грип.

Пациентите ни стават жертви на масова психоза и некомпетентни съвети и го отнася дежурният в спешното , като бива обиждан и бит! А понякога той е единственият които е прегледал и поставил вярната диагноза на пациента, но освен с болестта му се бори и с промитият му мозък!

При 50-60 пациента на ден нямаме време да се борим и с насадени от журналисти и експерти небивалици. Оставете ни да си вършим работата! С уважение дежурният лекар“, пише администраторът на групата „Национална асоциация Спешна медицинска помощ“.