Вижте в какво се превърнаха любимците на поколения българи от „Диана Експрес“

 

 

 

Любимата на поколения българи „рок-група Диана Експрес“ заминава на 3 февруари за Израел. Същият ден групата ще свирят пред българската общност, а на следващия ще посетят стената на плача.

През 2014 година групата, създадена от легендарния Митко Щерев, чества своя 40-годишен юбилей. Този празник бе отбелязан с 10-дневно лятно турне у нас плюс албум „10 златни хита“.

През 2015 „Диана Експрес“ изнесе пет концерта и в Канада. По повод на това кратко турне Митко Щерев коментира, че когато видял Ванкувър, казал на колегите си:

„Това е най-красивия град, който съм виждал през живота си“. „40-годишнината беше отпразнувана и в САЩ, но през 2016 година. Този път концертите са 12. На въпроса къде предпочита да концертира – в САЩ или Канада, филмовият композитор на столетието и създател на легендарната рок група недвусмислено отговоря:

„Влюбен съм в българите, които живеят в Канада“. Има и една интересна подробност, която явно е свързана с тази негова любов. А тя е, че за него българите живеещи в Канада са най-интелигентната публика, на която е свирил.

2019 е отново знакова за „Диана Експрес“. Групата навършва 45 години. За този юбилей музикантите ще изненадат почитателите си като поднесат на концертна сцена хитовете си оркестрирани за симфоничен оркестър. Премиерата на този концерт ще бъде на 9 март в Русе с Русенска Филхармония. До края на 2019 с плакат „Диана Експрес – симфони“ групата ще изнесе над 10 концерта.