В БАНЯТА НА ДЯВОЛА МОЖЕ ДА УСЕТИТЕ КАК УХАЕ ИСТИНСКИЯТ АД

 

 

Банята на Дявола е място, обгърнато с интригуващи легенди, но не всеки може да го посети, тъй като от езерото се носи миризма, която ще ви пренесе в самия Ад. Оттам идва и името на езерото – Банята на Дявола.

Водоемът е една от най-големите забележителности в Нова Зеландия.

Намира се в близост до популярните термални извори Уаи-О-Тапу, недалеч от Роторуа, известни с лечебната си вода.

Но за разлика от тях Банята на Дявола е място, което по-скоро ще ви разболее, отколкото да ви излекува. От водата се носи силна миризма на развалени яйца, която не всеки е способен да изтърпи.

Освен това водата не е оцветена в типичния си син цвят, а в жълто-зелен, а хората, които са го посетили, са категорични, че Пъкълът трябва да изглежда и мирише точно по този начин.

Необикновеният вид на Банята на Дявола се дължи на високото количество на сяра във водата. Именно на голямата концентрация на сяра се дължи и неприятната миризма.

Езерото не е особено голямо и е заобиколено от множество подобни басейни, дело на геотермалната дейност в района. Те се отличават с интересен цвят и множество интересни легенди за тяхната поява.

Смята се, че те са били издигнати от самия Сатана, но според науката са дело на подземни вулканични процеси, като в началото на тези процеси Банята на Дявола е била дори по-зловеща.