Жертва на подкупните ченгета с горещи разкрития за престъпната им схема! Служителите на реда се мръщели на… (ВИДЕО)

 

 

 

Една от жертвите на полицаите от столичното Четвърто РПУ, обвинени в престъпна схема за изнудване, разкри как е бил изнудван от ченгетата. Натискът започнал още през септември миналата година с чести посещения от икономическа полиция в този наргиле бар.

„На втората –  третата проверка вече започнаха да обясняват, че нещата са сериозни и, че не мога да си позволявам такива своеволия, както всички останали си плащат така и аз трябва да си плащам. На идване –  всеки път различно – по 200 по 300 лева по 400 лева на моменти, докато не дойде моментът с уговорката. Понякога като дадеш 200 лева, те ти се мусят”, разказа пред той пред Нова телевизия.

„Натискаха ни да може да работим спокойно, да им плащаме всеки месец определена сума? То имаше пазарлъци, в началото искаха 1200 лева, на 600 склониха”, обясни Христо Павлов, собственик на бара.

И така след уговорката за 3 месеца платили около 1800 лева за два обекта, като след първото плащане се оплакали в полицията.  А според адвоката на Красимир Кръстев – арестуваният шеф на звено в 4-то районно, един от задържаните полицаи странно се е превърнал в свидетел на обвинението.

„Свидетелят Апостолов – този крепител, който според мен спокойно е следвало да бъде в ареста, не знам защо е решено, че може да бъде свидетел, след като той е ходил, той е водил разговори, той е искал рушветите….подозирам, че в бъдеще го очаква една добра кариера в МВР” , каза адвокатът Иво Найденов.

На 23 януари общо петима полицаи бяха задържани. На четирима бяха повдигнати обвинения. За лидер е сочен началникът на Сектор „Икономическа полиция” в 4 РПУ Красимир Кръстев.

Според събраните доказателства от началото на 2017 година десетки търговци в столичния квартал „Лозенец” са плащали, за да не бъдат проверявани или да бъдат предупреждавани за проверки.

Днес Специализираният съд остави в ареста обвинените в изнудване полицаи. Според мотивите на съда, няма опасност от укриване, но е възможно задържаните да извършат друго престъпление. В залата бяха доведени трима от задържаните – Красимир Кръстев, Радослав Томов и Марио Дринцолов. Четвъртият  – Антони  Апостолов, е влязъл по спешност в болница още в петък. Това е и причината да му бъде наложена мярка „парична гаранция“ в размер на 12 000 лева. Постановлението ще му бъде връчено в понеделник.