Куркума и мед: най-мощният антибиотик, който дори докторите не могат да обяснят

 

 

Конвенционалните антибиотици са изключително полезни и са спасили милиони животи. С тях обаче доста се прекалява.

Има много естествени антибиотици, които съществуват в нашия свят.

Медът, куркумата и чесънът са едни от най-популярните.

Медът е способен да се бори с инфекциите, без да създава устойчиви на антибиотици бактерии.

Едно проучване, публикувано в Европейското списание за клинична микробиология и инфекциозни болести, установява, че медът унищожава всички бактерии или патогени, върху които са проведени тестове. Учените установиха, че той може да се прилага локално, както и да се приема вътрешно.

Смес от куркума и мед има мощно противовъзпалително действие, убива бактериите и всякакви инфекции.

За разлика от синтетичните лекарства тя няма странични ефекти за червата и храносмилателната система. Куркумата съдържа активни съединения, които притежават много лечебни свойства; те са антиканцерогени, противовъзпалителни и антиоксидантни вещества. Съчетанието между мед и куркума подобрява храносмилането и увеличава броя на полезните бактерии в червата.

Куркумата е друго чудо на природата с безброй ползи за здравето. Най-важните съединения, открити в куркума, са известни като куркуминоиди.

Това са мощни антиоксидантни, с антисептични, противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични свойства.

Комбинацията от тези две съставки е докладвана като най-мощният естествен антибиотик, който съществува. Той обикновено се използва в аюрведичната медицина и е известен като Златен мед.

Комбинирането на куркума с меда повишава антимикробната му активност. Те могат заедно да действат срещу различни бактериални и гъбични щамове, за които е известно, че причиняват инфекции при хората.

Златен мед: Този естествен антибиотик може да стимулира имунната ви система! Ето един прост набор от инструкции как да се подготви мощната комбинация: Инфузионен мед от куркума

Съставки:

1 супена лъжица куркума

100 грама мед

2 капки лимоново етерично масло (по избор)

Инструкции:

Смесете съставките, разбъркайте добре и покрийте. Сместа се съхранява при стайна температура и се разбърква преди всяка употреба. За да се борите с грип или настинка, вземете половин чаена лъжичка от сместа, няколко пъти дневно.