Вместо скъпи добавки и хапчета вземете тази част от яйцето- кожата е красива, а ставите- млади, истинско съкровище за здравето ви

 

 

Почти всеки ден изпращаме в кошчето черупките от няколко яйца. Но малко хора подозират, че това е най-ценният продукт за здравето и красотата ви.

На първо място, черупката на яйцата е естествен източник на калций в лесно смилаема форма . Недостигът на това вещество води до крехки кости, зъби, чупливи нокти, косопад, рахит при деца.

За попълване на калциевите запаси, прах от яйчена черупка (угасен с лимонов сок и разреден с вода) може да се дава на деца от 6 месеца.

Продуктът е незаменим за лечение на алергии, помага за справяне с киселини, калциевата вода перфектно алкализира организма . Прахът се използва и в кометологията за приготвяне на анти-стареещи маски и пилинг. Но, както се оказа, не само една черупка от яйца може да се използва за медицински цели!

Яйчната мембрана е тънък, но плътен слой, който отделя съдържанието на яйцето от черупката. В яйцето той изпълнява защитна функция за ембриона, както и участва в процесите на обмен.

Ползи от яйчната мембрана

Яйчната мембрана е богата на калций, магнезий, протеин, хиалуронова киселина, колаген, хондроитин. Този състав го прави естествен хондропротектор. То е част от много чуждестранни препарати за лечение и рехабилитация на ставите .

Прахът от яйчната мембрана се препоръчва за по-възрастните хора като тонизираща, противовъзпалителна, съвместна регенерираща хранителна добавка. След един месец приемане мобилността на ставите значително се подобрява. Но за по-осезаем резултат, трябва да използвате праха в продължение на два месеца или повече, тъй като ефектът от приема е кумулативен.

Протеиновият продукт, както вече споменахме, е източник на колаген , незаменима субстанция за поддържане на кожата млада , косата и ноктите. Козметолозите отдавна са доказали: използването на естествен колаген вътре дава много по-изразен ефект от използването на индустриални кремове и маски.

Можете да приготвите анти-старееща колагенова вода за разкрасителни процедури . Измийте черупките, счукайте ги и покрийте с вода. Оставете да заври, останете на слаб огън под капака за около час. Охлажда се бульона

Навлажнете мека памучна салфетка с носни дупки в получената течност и нанесете върху лицето и шията. Дръжте компреса за 30 минути, периодично кърпата може допълнително да се навлажни с водата, която сте сварили. Изпълнете процедурата 2 пъти седмично през месеца. С всяка сесия отражението в огледалото ще ви радва все повече и повече!

Освен това спомага за ускоряване на регенерацията на увредената кожа . Мембраната има бактерициден и лечебен ефект. Отлично средство за домакински травми, драскотини, ожулвания, изгаряния, ухапвания, мазоли. Бързо се справя със студени мехурчета по устните, изсушава пъпки, циреи. Просто залепете мембраната с гладката страна към увредената зона и изчакайте, докато напълно изсъхне (около 30 минути). Процедурата може да се повтори няколко пъти.

Използването на черупката и мембрана е пример за отпадъчна употреба на продукти в полза на красотата и здравето.