Как да си мариновата месото за скара, за да стане крехко и да се топи в устата. С тази рецепта станах факир на барбекюто

 

 

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Лятото е сезонът на безкрайните пикници и, разбира се, на барбекюто. Какво по- хубава от сбирка с приятели или семейството покрай барбекюто вечер на хладнинка.

Това ястие е просто невъзможно да не се хареса на гостите, особено ако знаете как да го приготвите, така че да ви молят да споделите рецептата.

Ние сме подготвили за вас една чудесна марината, с помощта на която месото става сочно и нежно, и се готви до 2 пъти по-бързо от нормалното. Достатъчно е да го мариновате вътре само за 40 минути. Съставки:
2 кг свинско месо

750 гр. лук

1 ч.л.смес от подправки за барбекю

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. кориандър

сол на вкус

50-200 мл олио

Приготвяне: Вземете емайлирана купа и я напълнете с олиото. Изсипете подправките и сол на вкус. Обелете лука и го нарежете на четвъртинки, без да изрязвате „опашките“. Най-малката глава лук нарежете, подправете със сол и изстискайте сока от нея. Добавете целия лук и лучения сок в маринатата. Нарежете свинското месо на големи парчета, ако вземете агнешко, по-добре е да го нарежете на по-ситно.

Пуснете месото в маринатата и старателно объркайте. Лукът, който е на повърхността, обърнете с разрезите към месото и заравнете добре. Оставете месото в продължение на 40 минути да кисне. Маринованото месо нанижете на шиш, като го редувате с парченца лук. Сега можете да го изпечете.