Люба, голямата дъщеря на Ласкин със силен обет към баща си

 

 

Голямата дъщеря на покойния Иван Ласкин от брака му с актрисата Мирослава Гоговска преодолява загубата на баща си далеч от камерите и публичността.

Люба присъстваше на опелото на баща си, но запази самообладание и не пожела да коментира нищо.

Единственото, което девойката сподели, е, че оттук-нататък ще посвещава всяко свое постижение на него.

Обещанието ѝ не е никак случайно, защото малцина знаят, че в момента Люба е трети курс студентка по медицина и мисията ѝ ще бъде да спасява човешки животи, пише „Ретро“.

Голямата дъщеря на Ласкин е сред първенците в курса, а с отличие завършила и гимназия. Люба имала страхотна връзка с по-малката си сестра София, въпреки че майка ѝ Мирослава и баща ѝ Иван са изпитвали доста трудности в отношенията си през годините.

Те са разказвали как се запознали и влюбили твърде млади и тя се случила неочаквано и непланирано. Имало и моменти, в които Ласкин не се виждал често с голямото си дете, но помагал финансово и с каквото може за нейното отглеждане. В последните години от живота си обаче настоявал двете му дъщери да имат истинска сестринска връзка и затова Люба била с него, Александра и София на семейните им ваканции през лятото в Гърция.

„Трудно беше, но слава богу, че Люба израсна толкова възпитана и прекрасна. Моите момичета са всичко за мен“, споделя актьорът в едно от последните си интервюта. По-малкото му момиченце София пък в момента е второкласничка в столично училище.

Въпреки трагедията тя продължава да ходи на училище без прекъсване, а майка ѝ Александра не ѝ спестявала нищо и разговаряла с нея като с възрастен човек, за да не травмира допълнително крехката ѝ психика.

Самата Сърчаджиева пък изуми със силата си зрителите на Сатиричния театър, като излезе на сцената малко повече от седмица след кончината на любимия си в постановката „Терапевти“. В знак на възхищение публиката я извика три пъти на бис и ѝ даде кураж и подкрепата си, за да продължава да се бори, а обичта на хората Алекс прие със сълзи на очи.