Заляха с подигравки Ани Салич

 

 

Ани Салич попадна в епицентъра на ефектни подигравки заради иначе благородната кауза, на която подаде ръка. Става въпрос за „Промяната”- най-голямата социално отговорна инициатива на Нова тв, осъществявана в партньорство с Фондация Reach for Change България.

Топ новинарката стана посланик на инициативата преди две години с идеята, че има как да спомогне за това живота на децата в България да се подобри. И вероятно наистина го прави, само че въпреки наличието на примери в подкрепа на това случване, Салич попадна под общия знаменател на словесните обстрелвания с какви ли не обидни епитети в социалните мрежи. Повод за тях бе информацията, че зад идеята за грижа за здравето на децата, стоят не достатъчно квалифицирани кадри. Маркетинг експерти, а не хора с медицинско образование.

 

По мнението на редица потребители във виртуалното пространство, предлаганите съвети от специалистките по маркетинг във връзка със здравословния режим и навици на децата, са под всякаква критика.

„Какви са тия специалистки, които махат всички основни източници на ценни витамини, протеини и мазнини, и ще очакваш предложението ти за здравословно меню да грабне наред??!”, гласи един от десетките гневни коментари в социалните мрежи. Измежду тях се вижда ясно и мнението на вдовицата на Коста Цонев – Ели, която не е спестила нито щрих от възмущението си!

„Тъпи патки, чиито мъже не им обръщат внимание вкъщи и те търсят поприще. Някой трябва да им обясни, че трябва да учат поне година химия, поне две години биохимия и поне 5 медицина, за да имат някакви познания. Слагането на ботокс и филъри не е наливане на мозък”, пише Цонева.

Още при включването си в каузата Ани Салич сподели, че е била много съвестно дете, отгледана от баба си Яна, която починала на 102 години, тъй като родителите й работели по цял ден. „Ние сме големи длъжници към децата ни. Липсата на време и познания за това какво е да си истински добър родител ме кара да мисля, че ние самите трябва първо да преминаваме през училище за родители и едва тогава да създаваме деца и да ги отглеждаме”, е мнението на новинарката.