От Спецпрокуратурата с извънредна информация за пребития син на бизнесмена Миню Стайков

Назначили сме експертиза за актуалното здравословно състояние на Стайко Стайков, за да се установят травмите откога са, давността им каква е, дали е годен да участва в наказателното производство, има ли пречка за здравето му и да престоява в следствените арести. Това съобщи на извънредна пресконференция прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев.
 Днес стана ясно, че синът на бизнесмена Миню Стайков е бил отвлечен и пребит. Малко по-късно е откаран в „Пирогов“, където му е оказана медицинска помощ.

„По отношение на него има издадено постановление за задържане за 72 часа“, добави той.

Прокурор Кънев съобщи, че в 9 тази сутрин е входирана писмена молба от Стайко Стайков, в която се сочи, че на 27 януари е разбрал, че се издирва и е в готовност да се яви и да съдейства на прокуратурата.

„Проверявани са адресите на всичките му близки, разпитвани са близките му, шофьорите му, дамата, с която е съжителствал и неговите роднини. Никой от тях не е заявил в официален разпит, че Стайко Стайков е отвлечен“, обясни той.

„Той не е подал сам молбата в Специализираната прокуратура, сочи се, че текстът изхожда от него. Вътре пише, че на 27 януари той е разбрал, че е издирван. Сигналите за неговото установяване са от днешна дата“, каза още прокурор Кънев.